Kimmo Eronen Raumalle?

LIIGA / Uutinen
TPS:n puolustuksen monivuotinen runkopelaaja Kimmo Eronen siirtyy yksivuotisella sopimuksella Rauman Lukkoon, kertoo Turun Sanomat. Lukon toimitusjohtaja Jyrki Santala kiistää kuitenkin tiedon Uusi Rauma -lehden verkkoversiossa.

Eronen kuuluu pelaajiin, jotka ovat tulleet varttuneemmalla iällä SM-liigaan - hän teki vasta 25 ikävuoden paikkeilla liigadebyyttinsä Ilveksen paidassa kaudella 95-96. Ilveksessä pelejä kertyi vain kolme, mutta niitä seuranneen Tanskassa pelatun kauden jälkeen Eronen pelasi TPS:ssä kaikkiaan viisi kautta. Kaudella 98-99 hän kävi pelaamassa myös Lukossa yhdeksän peliä, joten Rauman komennus ei olisi hänelle ensimmäinen laatuaan.

Loppukesästä 31 vuotta täyttävä Eronen on pelannut 239 liigapeliä tehopisteillä 8+31=39. Mitalikaapissaan hänellä on kolme SM-liigan kultamitalia ja yksi edesmenneen Euroopan liigan pronssi, kaikki TPS:n paidasta. Ainoan ulkomaan kauden tuomisina oli myös Tanskan liigan mestaruus Herningin riveissä.

Eronen tunnetaan valmentajan ihannepelaajana, joka tekee tasaista työtä kaukalossa. Myös TPS:n pukukopissa hänellä on ollut suuri rooli. Lukon puolustus olisi Erosen tulon myötä huomattavasti viimekautista kokeneempi, kun aiemmin joukkoon ovat palanneet myös Erik Hämäläinen ja Toni Porkka.

Lukon toimitusjohtaja Jyrki Santala kiistää Turun Sanomien uutisoiman siirron. Hänen mukaansa Lukon puolustus on valmis ilman Erostakin, ja joukkueeseen hankitaan enää hyökkääjiä.

» Lähetä palautetta toimitukselle