Kansainvälisen jääkiekkoliiton sääntöihin muutoksia

MAAJOUKKUE / Uutinen
Kansainvälinen jääkiekkoliitto tekee sääntömuutoksia. Osa muutoksista astuu voimaan heti, kun taas osa vasta vuonna 2010.

Monet uusista säännöistä ovat tuttuja NHL:stä. Ensi kaudelle, ja sitä myöten myös Vancouverin olympialaisissa rangaistuslaukauksen suorittaa rikottu pelaaja, eikä vapaasti valittava pelaaja kuten tähän asti.

Kun ottelussa tehdään ylivoimamaali ja tulossa on alivoimalla pelaavalle joukkueelle siirretty rangaistus, jälkimmäinen astuu voimaan ja rangaistusaitiossa jo oleva pelaaja pääsee takaisin peliin.

Pelaaja, joka menettää kypäränsä, joutuu lähtemään saman tien vaihtoaitioon. Nykysääntöjen mukaan hän voi laittaa kypärän päähänsä ja jatkaa peliä. SM-liigassa tämä sääntöpykälä ei ole ollut käytössä.

Vuonna 2010 sääntöihin tulee myös kolme NHL:stä tuttua muutosta. Pitkän kiekon laukonut joukkue ei saa vaihtaa pelaajia. Lisäksi tuomitun rangaistuksen jälkeen aloitus siirtyy aina rikkoneen joukkueen puolustusalueelle. Myös keskialueen aloituksiin tulee muutoksia, sillä jatkossa kaikki ottelun aloitukset suoritetaan joltain yhdeksästä aloituspisteestä. Viime vuosina keskialueella aloituksia on suoritettu myös aloituspisteiden välissä olleiden kuvitteellisten linjojen kohdalta.

» Lähetä palautetta toimitukselle