Kangas palaa Hermeksen hyökkäykseen - Jukuri jatkaa Kokkolassa

MESTIS / Uutinen
Kangas pelasi viime kaudella tehokkaasti RoKissa.
Kuva © Emil Hansson www.Hanssonsphoto.net
Hermes saa hyökkäykseensä tutun vahvistuksen, kun RoKissa viime kaudella vahvasti esiintynyt Kristian Kangas palaa Kokkolaan. Kokkolalaisjoukkue teki lisäksi jatkosopimuksen maalivahti Samuel Jukurin kanssa.

Kristian Kangas pelasi viime kaudella RoKissa 42 ottelua, joissa hän tehtaili 14 maalia ja antoi 21 maalisyöttöä. 25-vuotias hyökkääjä oli pistesaldollaan rovaniemeläisryhmän toiseksi tehokkain pelaaja.

Oululaislähtöinen Kangas kiekkoili Hermeksessä aiemmin kaudella 2016-17, jolloin hän iski 48 ottelussa 41 tehopistettä. Hyökkääjällä on Mestis-kokemusta myös SaPKon ja Peliittojen riveistä.

− Viime reissusta jäi hyvät fiilikset ja on hienoa tulla takaisin tuttuun paikkaan. Haluan kehittää itseäni pelaajana ja ottaa edelleen askeleen eteenpäin jääkiekkoilijana. Viime Hermes-kauden jälkeen pääsin jo haistelemaan Liigan tunnelmia kesän ja alkusyksyn ajan Oulussa. Tavoite ja halu takaisin ylöspäin on kova, Kangas kertoi.

− Kristianilla on kova halu mennä eteenpäin ja ottaa se seuraava askel urallaan. On tehnyt hyviä pisteitä tässä sarjassa ja on kokonaisvaltaisesti hyvä pelaaja, ei pelkästään hyökkäyssuuntaan. Antaa meille variaatioita myös ylivoimapeliin, sillä on hyvä ampumaan ja vielä rightin puolen pelaaja, totesi Hermeksen päävalmentaja Janne Tuunanen.

Viime kaudeksi Hermekseen Jokipojista siirtynyt Samuel Jukuri jatkaa joukkueessa myös ensi kaudella. Päättyneellä kaudella 21-vuotias torjuja pelasi runkosarjassa 42 ottelua torjuntaprosentilla 89,7. Mestis-karsinnoissa hän pelasi vahvasti ja pysäytti kiekot viidessä ottelussa 95,5 prosentin varmuudella.

− Erittäin hyvillä mielin olen jatkosta Kokkolassa ja Hermeksessä. Kovasti odotan jo että uusi kausi alkaisi. Päätavoite ensi kaudelle on että pystyn kantamaan päävastuun maalilla ja että pystyn auttamaan joukkuetta voittamaan, Jukuri kommentoi.

− Jukuri on teknisesti erittäin lahjakas maalivahti. Nuoresta iästään huolimatta on jo kokenut kaveri tähän sarjaan ja onkin osoittanut jokaisella kaudella potentiaalinsa. Samuel on erittäin nälkäinen ja valmis kehittymään edelleen urheilijana ja siksi yhteistyötä oli helppo jatkaa myös tulevaisuuteen, Tuunanen kuvaili.

Kokkolalaisseura kertoi myös, että päättyneellä kaudella joukkueen toisena maalivahtina ollut Leevi Laakso ei jatka joukkueessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle