Kanadalaishyökkääjä Dan Correale Kansasista IPK-paitaan − Kaukaloon heti, kun siirtopaperit kunnossa

MESTIS / Uutinen
Kanadalaishyökkääjä Dan Correale saapui suoraan lentokentältä IPK:n lehdistötilaisuuteen. Miehen ympärille odotetaan löytyvän joukkueen todellinen keihäänkärki, joka auttaa karhulauman pudotuspeleihin.
Kuva © Darren Rose
Iisalmen Peli-Karhut vahvistaa rivejään hieman heikomman jakson jälkeen kanadalaishyökkääjällä. 26-vuotias Dan Correale saapuu Iisalmeen ECHL-joukkue Kansas City Mavericksista.

IPK tiedotti myöhään tiistaina vahvistavansa rivejään, kun Dan Correale saapuu pienoisessa aallonpohjassa olevaan karhulaumaan, jonka viimeisten otteluiden esitykset ovat olleet sangen tukkoisia. Mikään paniikkihaku kanadalaishyökkääjä ei ole, sillä palettiin sopivaa hyökkääjää on valmentaja Janne Sinkkosen mukaan etsitty jo pitkään.

— Olemme etsineet oikeanlaista kaveria meille jo useamman kuukauden. Muutamia sopimustarjouksia on tehty, mutta nämä neuvottelut ei ole vieneet maaliin asti. Nyt saimme tiedon viime viikon keskiviikkona, että tällainen kaveri olisi vapaana ja kiinnostunut siirtymään Eurooppaan, joten siitä pyörät lähtivät rullaamaan, Sinkkonen toteaa.

Laitahyökkääjänä pelaava Correale on saalistanut tällä kaudella ECHL:ssä 31 ottelussa tehopisteet 6+9=15. Lopullinen selvitystyö pelaajan taustoista ja ominaisuuksista olikin varsinainen työmaa. Aikaero ja välimatka tekivät omat vaikeutensa, mutta suhteet rapakon taakse auttoivat asiassa.

— Kyllähän se oli lopulta hirvittävä työmaa. Tietoa on saatu yliopistovalmentajalta, nykyiseltä valmentajalta ja muutamilta muilta tahoilta. Onneksi on yhteyksiä, jotka pystyivät selvittelemään tarvittavia yksityiskohtia Pohjois-Amerikan päässä, Sinkkonen kiittelee.

Luisteleva pelintekijä keihäänkärjeksi

Nyt kerättyjen tietojen mukaan Correale on hyvä luistelija ja pelintekijä, jolla on hyvä laukaus. Puhtaaksi maalintekijäksi ei miestä Peli-Karhuihin olla kuitenkaan hankkimassa. Toki kaikki maalitkin otetaan ilolla vastaan.

— Me olemme erikoistilannepelaamisessa olleet ihan sarjan kärkeä, mutta viisi vastaan viisi -pelissä olemme olleet tehottomia. Correalen myötä toivomme pystyvämme luomaan keihäänkärjen, joka pystyisi iskemään maaleja illasta toiseen, Sinkkonen toteaa.

Iisalmeen uusi vahvistus saapui tiistaina illalla, ja pelikokoonpanoon Correale istutetaan heti, kun siirtopaperit ovat kunnossa.

— Tarkoitus on saada mies askiin heti, kun mahdollista. Tosin Correalella on takanaan ensin viikonlopun pelimatkalta viidentoista tunnin lennot kotikaupunkiinsa, ja sen jälkeen vuorokausi matkustusta Iisalmeen, joten aikaerorasituksen kanssa ihmeitä ei mieheltä vielä tällä viikolla odoteta, Sinkkonen tähdentää.

» Lähetä palautetta toimitukselle