Kanada jyräsi MM-kisoissa

MAAJOUKKUE / Uutinen
MM-kisojen kolmas päivä ei tarjonnut suuria yllätyksiä. A-lohkossa suosikit Tshekki ja Suomi voittivat omat ottelunsa. D-lohkossa USA ja Kanada näyttivät kaapin paikat Tanskalle ja Norjalle.

Tshekki joutui ahtaalle

Tshekki-Slovenia 5-4

Hallitseva maailmanmestari Tshekki näytti liihottelevan voittoon jo kovan ensimmäisen erän ansiosta, mutta Slovenia ryhdistäytyi ja teki ottelusta tiukan.

Tshekki siirtyi ensimmäisessä erässä reilussa 13 minuutissa jo 4-0-johtoon. Maalintekijöinä kunnostautuivat Tomas Plekanec, Jaroslav Balastik, Martin Erat ja Zbynek Michalek. Kolme maaleista syntyi tälle turnaukselle tyypilliseen tyyliin ylivoimalla. Slovenia kavensi kuitenkin vielä ennen erän loppua, maalintekijänä Egon Muric.

Slovenia sai toiseen erään unelma-alun, kun Mitja Sotlar kavensi ylivoimalla ajassa 20.24. Vain muutamaa minuuttia myöhemmin Zbynek Michalek kuitenkin kuittasi kavennuksen ottelun toisella osumallaan. Slovenia tuli toisessa erässä vielä kahden maalin päähän Ales Kranjcin maalilla. Kolmannessa erässä aika loppui kesken, sillä Tomaz Rasingarin 5-4-kavennus tuli ainoastaan sekunti ennen varsinaisen peliajan päätöstä.

USA tyylitteli Tanskan kumoon

USA-Tanska 3-0

USA:lle riitti kolme maalia ja rutiinisuoritus Tanskan kukistamiseksi. Ensimmäinen erä oli vielä maaliton, mutta toisessa erässä Andrew Alberts ja Yan Statsny tekivät maalin mieheen. Myös Tanskalla oli paikkansa, mutta Yhdysvaltojen maalilla Craig Anderson otti tarvittavat kiekot kiinni.

Tanskan maalilla takaiskumaaleista huolimatta hyvin torjuneen Peter Hirschin iltapuhde sai nolon päätöksen USA:n kolmannen maalin yhteydessä. Hirsch meni päätyyn kiekon perään, koska kuvitteli tilanteen pitkäksi. Vihellystä ei kuitenkaan koskaan tullut ja hänen hätäpurkunsa päätyi suoraan USA:n pelaajan lapaan. Hirsch näytti selviävän jo tilanteesta, kun hän ehti maalinsa suulle, mutta Andy Hilbert syötti maalin toiselle kulmalle Richard Parkille, joka veti suoraan syötöstä kiekon maaliin.

Suomi nollasi Latvian

Suomi-Latvia 5-0

Suomi oli A-lohkossa tyly vierailija isäntämaa Latvialle, kun se vei ottelun nimiinsä puhtaasti 5-0. Suomen maalintekijöinä kunnostautuivat Tomi Kallio, Ville Peltonen, Jani Rita, Aki Berg sekä Jari Viuhkola.

Suomen maalilla Antero Niittymäki pääsi melko helpolla, vaikka Latvia pääsi ensimmäisessä erässä pitkään ylivoimaa, kiitos Tuomo Ruudun ryntäyksestä tuomitun 5+20 minuuttisen. Latvian pelistä kertoi paljon se, että maalivahti Sergejs Naumovs oli joukkueen paras pelaaja.

Kanada jyräsi Norjan

Kanada-Norja 7-1

Kanada otti alusta asti ottelussa ottelun haltuunsa ja näytti Norjalle marssijärjestyksen. Ensimmäisessä erässä nikkarit tehtailivat kolme osumaa, maalintekijöinä Patrice Bergeron, Brad Boyes ja Mike Comrie.

Toisessa erässä Kanada vain tiivisti tahtiaan, tuloksena neljä maalia. Neljännestä osumasta vastasi nuorisotähti Sidney Crosby, viidennestä SM-liigastakin tuttu Jason Williams, kuudennesta Patrice Bergeron ja seitsemännestä ensimmäistä otteluaan MM-tasolla sitten kevään 1994 pelannut Brendan Shanahan.

Kolmannessa erässä Patrick Thoresen kaunisteli maalin edestä ylivoimalla numerot 7-1:een, mutta ilta oli Sidney Crosbyn. Nuorukainen tehtali tehot 1+3. Kovin kauaksi ei jäänyt ketjukaveri Bergeron, jonka saldoksi muodostui 2+1.