KalPan ensi kauden joukkue lähes valmis – Salonen ja Somppi uusia hankintoja

MESTIS / Uutinen
KalPa julkaisi tänään jatkosopimuksia sekä muutaman tuoreen hankinnan. Uusien sopimusten myötä kuopiolaisilla on 25 sopimuspelaajaa ja joukkue on viimeistelyä vaille valmis.

Uusina pelaajina ryhmään liittyvät joukkueessa viime kauden alussa ennen Norjaan lähtöään pelannut Sami Salonen sekä SaiPassa ja KooKoossa hyökännyt Teemu Somppi.

26-vuotias Salonen on turkulaislähtöinen hyökkääjä, jolla on liigakokemusta TPS:stä, Tapparasta ja Ässistä yhteensä 155 ottelun verran tehoilla 19+18=37. Salonen on sarjaporrasta alempana edustanut Kiekko-67:ää, Hermestä ja syksyllä 2002 myös KalPaa, jossa hän teki seitsemässä ottelussa tehopisteet 2+8=10. KalPan johto luonnehtii 180 cm pitkää ja 79 kg painavaa Salosta raamikkaaksi ja kokeneeksi hyökkääjäksi.

21-vuotias Teemu Somppi teki kausilla 2000–2002 SaiPan junioreissa todella kovia tehoja: 78 A-nuorten pelissä yhteensä 57 maalia ja 107 tehopistettä. Viime kaudella Somppi yritti läpimurtoa SaiPan liigajoukkueessa, mutta maalitili oli avaamatta vielä 33 pelin jälkeenkin, ja imatralaislähtöinen hyökkääjä siirtyi loppukaudeksi KooKoon riveihin Mestikseen. Kouvolassa jälki oli parempaa – 14 ottelussa tehot 8+8=16. Somppia luonnehditaan luontaiseksi maalintekijäksi, jolla on varastossa paljon potentiaalia.

Lisäksi KalPa on solminut sopimuksia omien junioreidensa Jussi Savolaisen, Mikko Heikuran, Joni Kotilaisen, Aki Keinäsen, Simo Vidgrenin, Samuli Määtän ja Timo Kuuluvaisen kanssa. Edustusrinkiin aiotaan nostaa vielä muutama nuori sekä mahdollisesti hankkia 1-2 pelaajaa organisaation ulkopuolelta.

» Lähetä palautetta toimitukselle