KalPa pääsee takaisin kotiin – Niiralan Montun remontti läpäisi tarkastuksen

LIIGA / Uutinen
KalPan kannattajat pääsevät alkavalla kaudella uusittuun halliin.
Kuva © Saana Hakala
Niiralan Monttu on pian taas urheilijoiden käytössä. Kaukalo on nyt pienempi, ja otteluja pääsee katsomaan jään tasolta istumapaikoilta.

Tänä kesänä remontoidun Kuopion jäähallin eli Niiralan Montun työmaa on tältä erää valmis. Halli läpäisi tänään niin sanotun vastaanottotarkastuksen ja on pian jälleen käytössä. Pääkäyttäjän eli KalPan Liiga-joukkue palaa harjoittelemaan halliin ensi viikolla.

Vastaanottotarkastus on remonttien lopuksi järjestettävä toimenpide, jossa varmistetaan lopputuloksen suunnitelmienmukaisuus ja työn laatu. Tarkastukseen osallistuvat urakoitsijat ja kohteen käyttäjien edustajat.

– Yläparvea pitkin pääsee nyt kävelemään hallin ympäri. Toinen pääty meni siis sikäli kokonaan uusiksi. Muita keskeisimpiä uudistuksia ovat kaukalon pienentäminen, katsomoiden laskeutuminen jään tasolle, uusi mediakuutio sekä uudistettu valaistus ja äänentoisto, KalPan toimitusjohtaja Toni Saksman kertoo.

Kaukalo on tulevalla kaudella 60 metriä pitkä ja 28 metriä leveä. Viime kaudella se oli kaksi metriä leveämpi.

Jäähallin omistaa rahoitus- ja omaisuudenhoitoyhtiö SEB Leasing Oy, joka rahoittaa 9,5 miljoonan euron arvoisen remontin. Summa kattaa myös hankeen ensi kesänä toteutettavan toisen osan. Kuopion kaupunki vuokraa hallia SEB Leasingiltä, ja KalPa on kaupungin alivuokralainen. KalPan vuokra nousee remontin myötä.

– Monttu kasvaa 1500–1700 neliöllä. Neliöt tulevat pääasiassa ravintola-, käytävä- ja pukutiloihin. Katsojakapasiteetti suurenee 5300:een. Se oli aiemmin 5064, Saksman sanoo.

Hallin yhteyteen rakennetaan myös 350-paikkainen pysäköintitalo. Se ei kuitenkaan ole vielä valmis.

KalPan Liiga-joukkue on harjoitellut tämän ja viime viikon Kuopion naapurikunnan Siilijärven puolella sijaitsevassa jäähallissa. Liiga-kausi alkaa syyskuun 14. päivänä.

» Lähetä palautetta toimitukselle