KalPa nappasi kaksi huippulupausta - Ikonen ja Texier vahvistamaan hyökkäyskalustoa

LIIGA / Uutinen
Kapanen sai miehistöönsä lupaavia hyökkääjiä.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
KalPa saa hyökkäykseensä runsaasti nuorta taitoa, kun vastikään NHL:ään varatut Joni Ikonen ja Alexandre Texier liittyvät kuopiolaisryhmään.

Joni Ikonen siirtyy KalPa-paitaan ensi kauden kattavalla lainasopimuksella SHL-joukkue Frölundasta. 18-vuotias hyökkääjälupaus pelasi viime kauden Frölunda juniorijoukkueessa, jossa tehtaili 40 ottelussa tehot 22+19. Hän pääsi pelaamaan kauden aikana myös 10 SHL-ottelua.

Ikonen on ollut myös Suomen ikäkausimaajoukkueiden vakiokasvoja ja oli voittamassa talvella alle 18-vuotiaiden MM-hopeaa. Hyökkääjä viimeisteli turnauksen seitsemässä ottelussa tehot 4+4.

EJK-kasvatti sai juhannuksena myös NHL-varauksen, kun Montreal Canadiens valitsi hyökkääjän toisella kierroksella.

− Tieto Ikosen halusta palata Suomeen tuli yllätyksenä, mutta olimme luonnollisesti hyvin kiinnostuneita saamaan tämän tason lupauksen ja näin KalPan näköisen pelaajan joukkueeseemme ja olimme valmiit reagoimaan nopeasti, kertoi KalPan toimitusjohtaja Toni Saksman.

Ranskalainen Alexandre Texier kuuluu maansa kiekkohistorian kovimpiin lupauksiin. Viime kaudella 17-vuotias hyökkääjä pelasi kotimaansa pääsarjassa Grenoblen joukkueessa. Texier kokosi runkosarjassa 40 ottelussa tehot 10+9 ja pudotuspeleissä kartutti pistepussiaan 12 ottelussa 10 tehopisteellä. Hänet palkittiin myös kauden päätteeksi sarjan parhaana nuorena pelaajana.

Columbus Blue Jackets varasi ranskalaistaiturin kesän varaustilaisuudessa Ikosen tapaan toisella kierroksella. Maataan eri juniorimaajoukkueissa edustaneen hyökkääjän sopimus kuopiolaisjoukkueen kanssa on kaksivuotinen.

− Texier on nuoresta iästään huolimatta pelannut jo täyden kauden miesten sarjassa. Korkea varaus kesältä osoittaa, että taidot on jo noteerattu laajalti. Olemmekin erittäin tyytyväisiä, että Alexandre halusi tulla kehittymään tiellä kohti NHL-kaukaloita nimenomaan Kuopioon. Uskomme, että hän tulee säväyttämään yleisöä jo ensi kaudella Liiga-kaukaloissa, Saksman totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle