Kalle Sahlstedt siirtyy KalPaan

LIIGA / Uutinen
Oulun Kärpissä kolme edellistä kautta kiekkoillut Kalle Sahlstedt pelaa jatkossa KalPassa. Keskushyökkääjä solmi kuopiolaisseuran kanssa 1+1-vuotisen sopimuksen.

Kokenut Sahlstedt on pelannut Kärppien lisäksi SM-liigaa kasvattajaseurassaan Lukossa sekä TPS:ssä. Mies on voittanut yhteensä viisi Suomen mestaruutta. Tämän lisäksi Sahlstedt on kiekkoillut neljä kautta ruotsalaisessa HV-71:ssä.

Päättyneellä kaudella Sahlstedt teki 54 ottelussa pisteet 13+15=28. Miehen pudotuspelit päättyivät kesken, kun hän sai kävivamman ensimmäisessä finaalissa. Sitä ennen sentteri oli oivassa kevätkunnossa, kun 11 pudotuspeliottelussa tilille kertyivät tehot 5+5=10.

Sahlstedtille siirto KalPaan tuo uralle uusia haasteita. Kärpissä mies oli kolmossentteri, mutta Kuopiossa kokeneelle pelaajalle on tarjolla isompi rooli sekä kentällä että pukukopissa.

– Kysymykseen miksi tulen KalPaan, voisi vastata, että miksi en olisi tullut KalPaan? Siellä oltiin tosissaan kiinnostuneita ja siellä on menty selvästi eteenpäin viime kaudenkin aikana. Organisaatio on hyvässä maineessa. KalPa tarjosi myös uudenlaisen tilaisuuden ja haasteen, Kalle Sahlstedt kertoo.

– Olen pelannut isoissa organisaatioissa, nyt lähdetään nostamaan joukkuetta alhaalta ylöspäin. Haluan olla mukana nostamassa Kuopioon kovaa kiekkobuumia.

Kuopiolaisseuralle Sahlstedt on turvallinen hankinta, josta seura tietää mitä saa.

– Kalle on pelaaja, joka olisi kelvannut varmasti jokaiselle SM-liigan organisaatiolle. Kalle on yhtä aikaa sentteri, hyvä aloittaja, ylivoima- ja alivoimapelaaja, henkinen johtaja ja takuuvarma pelaaja, KalPan päävalmentaja Pekka Virta miettii.

– Mitä Strömbergin Mika toi meidän nuoreen koppiin viime kaudella, se näkyi katsomoon asti. Kalle tuo sinne samoja asioita ensi kaudella, kokemusta, turvallisuutta sekä johtajuutta.

» Lähetä palautetta toimitukselle