Kaksi miestä liikaa Flyersille

Callahanin uran kolmas hattutemppu Flyersiä vastaan oli tänään lähellä.
Manhattanille isäntien vieraaksi oli saapunut rakas vihollinen Philadelphiasta. Kaksi erää tasaisena edennyt ottelu ratkesi lopulta isännille väkivahvan maalitykin kahdella maalilla.

Ensimmäinen erä Madison Square Gardenissa tarjosi katsojilleen fyysistä jääkiekkoa. Taklausten ottaessa pääroolin, olivat hyvät maalipaikat vähissä neljästä maalista huolimatta.

Isännät onnistuivat kuitenkin heti ottelun alussa ylivoimalla. Rangersin suora hyökkäys päättyi hienoon maaliin. Derek Stepanin syöttö löysi Ryan Callahanin, jonka laukaus lennätti Ilja Bryzgalovin juomapullon pois maalin katolta.

Flyersillä oli vaikeuksia Rangersin kurinalaisen ja uhrautuvan puolustuksen murtamisessa. Vieraat saivat kuitenkin ylivoimamahdollisuuden hieman ennen erän puolta väliä.

Rangersin aggressiivinen alivoimanelikko näytti pitävän vieraat pinteessä, mutta Kimmo Timosen loistava viivapeli antoi Jakub Voracekille ja Claude Giroux'lle mahdollisuuden sahata alivoimanelikon rippeet hajalle. Wayne Simmonds sai siirtää kiekon maalin edestä ohi voimattoman Henrik Lundqvistin.

Flyersin kolmas ylivoima tuotti jälleen tulosta. Tälläkin kertaa Rangersin ahnas alivoimapeli kostautui ja Voracek sai rauhassa iskeä oman laukauksensa irtopalan verkkoon. Alle minuutti ennen erän loppua kapteeni Callahan hyödynsi vieraiden vaihtovirheen ja tasoitti erätaukolukemiksi 2-2.

Flyersin ruotsalaispakki Nicklas Grossmann jätti pelin kesken ensimmäisessä erässä alaraajavamman vuoksi.

Kun tarvitset maaleja, kutsu mukaan Rick Nash

Toisessa erässä laidat ryskyivät ja maalipaikkojakin nähtiin. Tällä kertaa maalivahdit eivät kuitenkaan olleet yllätettävissä.

Maalittoman toisen erän jälkeen Rangers aloitti kolmannen väkevästi. Rick Nash nousi omasta päästä vastahyökkäykseen ja Flyers-puolustuksen sekoillessa napakka rannelaukaus saatteli kiekon verkon perukoille.

Hetkeä myöhemmin kaukalossa nähtiin ikävä tilanne. Timosen laukaus kimposi Voracekin mailasta suoraan Marc Staalin silmään. Rangers-pakki talutettiin pukukopin suojaan jatkotoimenpiteisiin.

Erän puolivälin jälkeen Nash ratkaisi ottelun illan toisellaan. Rangers hyödynsi jälleen Flyersin vaihtovirheen ja kookas kanukki karkasi läpiajoon, eikä erehtynyt. Loppulukemat siis isännille 4-2.

Fehr kruunasi kirin jatkoajalla

Washington Capitals nousi sillasta Boston Bruinsia vastaan. Bruins johti vieraskaukalossa ensimmäisen erän jälkeen jo 3-0, mutta isännät kirivät väkisin tasoihin. Kirin takuumiehenä hääri Eric Fehr, joka syötti Capitalsin toisen ja kolmannen maalin. Fehr kruunasi iltansa iskemällä voittomaalin heti jatkoajan alussa.

Jussi Jokinen teki Carolinan kolmannen maalin 4-3-voittoon päätyneessä ottelussa Buffaloa vastaan. Maali oli Jokiselle kauden viides. Tampa Bayn Sami Salo pääsi myös pisteiden makuun yhdellä syöttöpisteellään 5-2-voitossa Devilsistä.

TAMPA BAY - NEW JERSEY 5-2
NY ISLANDERS - MONTREAL 6-3
WASHINGTON - BOSTON 4-3 ja.
CAROLINA - BUFFALO 4-3
COLUMBUS - EDMONTON 4-3 ja.
NY RANGERS - PHILADELPHIA 4-2
FLORIDA - WINNIPEG 4-1
DETROIT - COLORADO 2-1