CBJ - TBL 2.00
CHI - OTT 3.30
COL - VGK 4.00
LAK - WSH 5.30
SJS - BOS 5.30

Kaikkien aikojen Mestis-ura päätökseen - Aki Keinänen ripustaa hokkarit naulaan

MESTIS / Uutinen
Aki Keinänen lopettaa pelaajauransa.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Peräti 15 kautta Mestiksessä hyökännyt Aki Keinänen lopettaa pelaajauransa.

Mestiksen kaikkien aikojen tilastoykkönen Aki Keinänen lopettaa pelaajauransa. 15 Mestis-kaudesta 13 KalPa-kasvatti on pelannut TUTOn riveissä.

- 15 vuotta Mestistä on ollut pitkä matka. Siihen on mahtunut paljon hienoja hetkiä jääkiekon parissa, mutta nyt tuntuu oikealta siirtyä sivuun ja antaa soihtu nuoremmille kantajille. Viimeiset kymmenen vuotta olen tehnyt töitä ja pelannut ja kaikki arkipäivät ovat venyneet 12 tuntisiksi, joten kuorma on ollut aika raskas. Koen, että en pysty enää henkisesti enkä fyysisesti antamaan 100% joukkueelle, joten minusta silloin ei pidä olla enää mukana. Eikä se ole oikein muita joukkuekavereita kohtaan, taustoitti Keinänen päätöstään TUTOn tiedotteessa.

34-vuotiaan maalitykin tilastot ovat komeat: eniten otteluita Mestiksen runkosarjassa (600), eniten maaleja Mestiksen runkosarjassa (239), eniten pisteitä Mestiksen runkosarjassa (473), pelannut eniten otteluita Mestiksen pudotuspeleissä (122) sekä tehnyt eniten maaleja Mestiksen pudotuspeleissä (35). Uralle mahtuu kaksi Mestis-mestaruutta sekä Suomen Cupin voitto viime syksyltä.

- Keinänen on ainutlaatuinen pelaaja, jollaista tuskin enää koskaan nähdään Mestiksessä tai edes Liigassa. Omasta puolestani kun puhun, kuuluu Keinäselle valtava määrä kunnioitusta siitä määrästa rakkautta peliä ja seuraa kohtaan. Jokainen lopettaa joskus, ja Keinänen lopetti pelaamisen omilla ehdoillaan. Sekin on erittäin kunnioitettava teko, kiitteli TUTOn urheilutoimenjohtaja Elmo Aittola.

» Lähetä palautetta toimitukselle