Kärpät julkaisi uusia vahvistuksia

LIIGA / Uutinen
Hallitseva Suomen mestari Oulun Kärpät on julkaissut nipun uusia pelaajia ja jatkosopimuksia. Uusina niminä oululaiset esittelevät Jouni Loposen, Kalle Sahlstedtin, Michal Brosin sekä Tomi Mustosen. Lisää mittaa sopimuksiinsa saivat Topi Jaakola, Oskari Korpikari ja Juhamatti Aaltonen. Myös kakkosvalmentaja Mikko Haapakoski jatkaa seurassa. Haastatteluissa Tomi Mustonen ja Kalle Sahlstedt.

Kärpät ilmoitti solmineensa vuoden mittaisen sopimuksen 29-vuotiaan Michal Brosin kanssa. Hän siirtyy Kärppiin Sparta Prahasta. Samasta seurasta vuosi sitten Ouluun tullut Viktor Ujcik on tiettävästi ollut vaikuttamassa entisen ketjukaverinsa siirtoon. Tsekin paidassa maailmanmestaruuden vuonna 2000 voittanut keskushyökkääjä on edustanut maansa pääsarjassa myös Olomoucia ja Vsetiniä.

Viime kaudella Sparta Prahan varakapteenina pelannut Bros liittyy Kärppien harjoitusvahvuuteen tulevana maanantaina.

- Hän haluaa aloittaa harjoittelun täällä mahdollisimman pian. Tämä sentteri tuo mukanaan johtajuutta. Kapteenistoon kuuluminen on hyvä merkki ja takaa sen, että miehellä on laajaa kokonaisnäkemystä ja kokemusta, Kärppien päävalmentaja Kari Jalonen sanoi.

Tiedotustilaisuuden antia

Kärpät tähyää jo tulevaan kauteen

[lue lisää]Tomi Mustonen - Kotikontujen tienoita tervehtien
[lue lisää]Kalle Sahlstedt - Uuteen nousuun
[lue lisää]

Kuluneella kaudella Bros jäi Tsekin Extraliigassa vaatimattomaan pistesaldoon 7+14=21, mutta parhaalla kaudellaan 2001-02 hän keräsi 19+29=48 pistettä. Bros on San Jose Sharksin viidennen kierroksen varaus kymmenen vuoden takaa.

Kärppien paidassa nähdään ensi kauden liigajäillä myös kaksi kokenutta paluumuuttajaa. Kalle Sahlstedt on pelannut neljä viimeistä kautta Elitserien HV-71:ssä. Tätä ennen raumalaislähtöinen Sahlstedt pelasi neljä kautta Turun Palloseurassa, jossa hän kuului kolmen peräkkäisen mestarijoukkueen runkopelaajiin. Viimeinen Ruotsin kausi oli 31-vuotiaalle keskushyökkääjälle odotuksiin nähden paha pettymys, Sahlstedt keräsi 50 ottelussa ainoastaan 11 tehopistettä.

- Pitkä ura on takana, jonka aikana on ollut paljon todella hyviä vuosia. Ainoastaan viime kausi oli erinäisistä syistä johtuen surkea. Sen jälkeen tunsin tarvitsevani uralleni jotain uutta ja lopulta Kärpät oli selkeästi paras vaihtoehto. Tarvitsin mahdollisimman kovan haasteen uralleni ja tämä on juuri sitä. Ei ole ihan helppoa tulla seuraan, joka on voittanut kaksi mestaruutta peräkkäin, Sahlstedt kuvaili.

Jouni Loponen on Sahlstedtin tavoin pelannut edelliset neljä kautta HV-71:n riveissä ja sitä ennen TPS:n triplamestarijoukkueissa. 34-vuotias puolustaja on Kärppien kasvatti, mutta SM-liigaa hän on pelannut vain TPS:ssä ja JyP HT:ssa. Loposen päättynyt kausi meni pilalle loukkaantumisen vuoksi ja hän pelasi ainoastaan 11 ottelua Elitserienissä.

- On aivan upeaa palata kasvattajaseuraan. Seura oli aivan eri kunnossa silloin, kun täältä lähdin. Nyt riittää töitä myös meille uusille kavereille, että viime vuosien menestystä saadaan jatkettua, Loponen jutteli.

Sahlstedtin ja Loposen sopimukset ovat kaksivuotisia. Loposella on lisäksi sopimuksessaan optio kolmannesta vuodesta.

Oululaisjoukkueen kolmas hyökkääjävahvistus on kolmevuotisen sopimuksen tehnyt Tomi Mustonen. 21-vuotias Mustonen on myös Kärppien oma kasvatti, joka lähti kaudeksi 2002-03 hakemaan liigakokemusta Jyväskylästä. JYP-kauden jälkeen hän suuntasi Mestikseen ja Kajaanin Hokkiin. Kuluneella kaudella pienikokoinen laitahyökkääjä voitti ylivoimaisesti Mestiksen pistepörssin KalPan paidassa tehoilla 23+38=61.

- Tarvitsin yhden hyvän kauden alle, ennen kuin uskalsin ottaa tämän haasteen vastaan. KalPassa sain sen hyvän kauden ja nyt tuli aika vastata haasteeseen ja palata kotiin. Paljon on vielä matkaa jäljellä kehittyäkseni hyväksi liigapeluriksi, Mustonen kommentoi.

Lisäksi Kärpät ilmoitti jatkaneensa Oskari Korpikarin, Topi Jaakolan sekä Juhamatti Aaltosen sopimuksia. Korpikarin ja Jaakolan sopimukset ovat kaksivuotisia ja Aaltosen kolmevuotinen.

Seuran kakkosvalmentajana päättyneellä kaudella toiminut Mikko Haapakoski jatkaa samassa tehtävässä myös kaksi seuraavaa kautta.

» Lähetä palautetta toimitukselle