Juuso Riksman MoDohon

LIIGA, SHL / Uutinen
Helsingin IFK:n kakkosvahti Juuso Riksman siirtyy Ruotsiin MoDo Hockeyn riveihin. MoDon kotisivut kertoi Riksmanin sopimuksen olevan yksivuotinen, johon sisältyy optio jatkovuodesta.

Riksman on iso maalivahti, joka vakuuttaa lähinnä rauhallisuudellaan eikä turhia hötkyile. Helsinkiläiselle on tyypillistä peittää isohkolla koollaan mahdollisimman suuri osa maalista ja pysyä pystyssä mahdollisimman pitkään. Riksmanin siirto tuli aiheelliseksi, kun HIFK hankki kauden päätyttyä Tapparasta kanukkivahti Tom Draperin.

Riksmanin viime kausi ei alkanut kovinkaan ruusuisesti, sillä miehen piti ensin vakuuttaa valmennusjohto kyvyistään käymällä visiitillä Mestiksessä. Riksman oli ottelukohtaisella sopimuksella torjumassa Forssan Palloseuran riveissä, mutta pian pääsi myös näyttämään kykynsä liigatasolla.

Riksman sai lopulta IFK:n ykkösvahdin pestin helmi-maaliskuussa syrjäyttäen Mikko Strömbergin ja ainakin osittain IFK:n maalivahtivalmentajana nykyään toimivan Sakari Lindforsin.

Mikäli IFK-kannattajia on uskominen, Riksman oltaisiin haluttu pitää punanutussa ja varmasti joukkueenjohtokin oli samoilla linjoilla. Riksman kuitenkin tiesi, että peliaika tulee olemaan kortilla Draperin hankinnan myötä ja ilmeisesti halusi lähteä peliajan perässä naapurimaahan.

» Lähetä palautetta toimitukselle