Jokinen tehokkain suomalainen, Markkanen pelasi Oilers-maalilla

Olli Jokinen oli tärkeässä osassa, kun Florida voitti. Bruins teki seitsemän maalia Columbusin verkkoon. Viime yönä pelattiin paljon vähämaalisia otteluita. Canadiensin tuore päävalmentaja aloitti tappiolla.

Montreal Canadiensin uusi päävalmentaja Claude Julien ei aloittanut urakkaansa yhtä hyvin kuin muut tämän kauden valmentajat, jotka on palkattu kesken kauden tehtäviin. Ennen Julienia viisi valmentajaa oli tällä kaudella irtisanottu ja jokainen uusi valmentaja oli saanut voiton tililleen ensimmäisestä ottelusta.

Toronto Maple Leafs johti peliä ensimmäisen erän jälkeen 2-0. Kahdessa seuraavassa erässä Canadiens vastasi komennosta ja joukkue vei laukaukset 30-12. Huolimatta selvästä painostuksesta Canadiens onnistui tekemään vain maalin kummassakin erässä. Yanic Perreault kavensi aivan toisen erän viime hetkillä ja uuden valmentajan myötä itseluottamusta sekä peliaikaa saanut Mariusz Czerkawski tasoitti kolmannen erän jälkimmäisellä puoliskolla.

2-2-numeroissa mentiin lisäajalle, jossa Toronton Nik Antropov iski voittomaalin jatkoajan ensimmäisellä laukauksella.

Toronton Jyrki Lumme ei pelannut. Canadiensin Saku Koivu ja Toronton Aki Berg jäivät pisteittä.

Jokinen vauhdissa Floridassa, Paholaiset jatkoivat Hurrikaanien lamaa

Olli Jokinen ja maalivahti Roberto Luongo olivat pääosissa, kun Florida Panthers kukisti kotonaan ilman Mario Lemieux'ta pelanneen Pittsburgh Penguinsin. Jokinen tehtaili tehot 1+1 ja Luongo torjui 35 kertaa Panthersin voittaessa 3-0.

Luongo jakaa nyt Panthersin ennätyksen pelattujen nollapelien määrässä yhdessä John Vanbiesbrouckin kanssa. Molemmilla on nollapelejä 13 kappaletta pantteripaidassa.

Panthersin Niklas Hagman pelasi lähes 14 minuuttia, mutta ilman pisteitä. Pensin Ville Nieminen istui yhden kaksiminuuttisen, ja pelasi yli 14 minuuttia.

Kotijoukkue New Jersey Devils rankaisi viime kevään Stanley Cup-finalisti Carolina Hurricanesia jäähyilemisestä. Yhdeksän kertaa ylivoimaansa kokeilemaan päässyt Devils ampui kolme maalia ylivoimalla ja voitti ottelun luvuin 5-2.

Patrik Elias, joka pelasi vaisun alkukauden, on pääsemässä vauhtiin – Carolinaa vastaan kaksi maalia. Mies on tehnyt viidessä viime ottelussaan kuusi pistettä.

Devilsin päävalmentaja Pat Burns valmensi 900. ottelunsa.

Sami Kapanen sai tililleen yhden syöttöpisteen.

Bruins jyräsi Columbusin, Caps hävisi Ottawassa

Boston Bruinsin hyökkääjätähdet Glen Murray ja Joe Thornton olivat pääosissa, kun Bruins voitti kotihallissaan vierailleen Blue Jacketsin maalein 7-2. Murray kokosi pisteet 1+3 ja Thornton vastaavasti 1+2.

Thornton avasi maalinteon ensimmäisen erän osumallaan, joka oli samalla miehen uran 300. runkosarjapiste NHL:ssä.

Ottawa Senators otti viidennen peräkkäisen voittonsa kotihalli Corel Centressä, joka oli taas loppuunmyyty. Paikalla 18 500 jääkiekon ystävää, jotka todistivat Sensin 5-2-voittoa. Samalla Senatorsista tuli ensimmäinen joukkue tällä kaudella, joka on yltänyt 30. voittoon.

Kotijoukkueen sankarit olivat kapteeni Daniel Alfredsson ja Radek Bonk, jotka kumpikin viimeistelivät kaksi maalia Ottawan tekemästä viidestä osumasta. Lisäksi Bonkin saldoon voi lisätä yhden syöttöpisteen. Robert Lang oli mukana kummassakin vierasjoukkueen maaleista, miehen tehot 1+1.

Patrick Lalimen kolmen ottelun mittainen nollapeliputki katkesi. Putki kesti yhteensä 184 minuuttia ja 6 sekuntia.

Philly jatkaa vahvasti...

Philadelphia Flyersin isokokoinen sentteri Michal Handzus teki kauden viidennen voittomaalinsa, kun Flyers voitti Tampa Bayn 3-2. Flyers jatkoi vahvaa kulkuaan – joukkue on tappioton 13 viime ottelussaan ja on voittanut 8 viimeisestä yhdeksästä pelistään.

Philly ja Tampa menivät kaksi ensimmäistä erää tasatahtiin, mutta kolmannessa erässä ainoastaan Handzus onnistui maalinteossa. Flyersin muut maalintekijät olivat Mark recchi ja Kim Johnsson. Tampalta onnistuivat Vaclav Prospal ja Vincent Lecavalier.

Tampa onnistui laukomaan ainoastaan 14 kertaa kohti Robert Eschen vartioimaa Flyers-maalia.

...kuten myös Dallas

Dallas Stars kävi vierailemassa San Josessa ja vaikeutti entisestään kotijoukkueen matkaa pudotuspeleihin. Stars voitti 3-1 ja jatkoi 10 ottelun mittaiseksi jatkunutta tappiottomien otteluiden putkeaan. Joukkue on voittanut kahdeksan ottelua ja pelannut kahdesti tasan putken aikana.

Jason Arnott pelasi vahvan pelin Dallasin riveissä. Mies teki ottelun avausmaalin ja syötti voittomaaliksi jääneen 2-0-osuman toisen erän alussa. San Josen ainokaisesta vastasi Todd Harvey.

Sharksin Owen Nolan ja Teemu Selänne eivät ole tehneet maaliakaan viimeisissä kahdeksassa ottelussaan.

Yhden maalin ottelut sekä Phoenixissa että Minnesotassa

Phoenix Coyotes kamppailee maalinteko-ongelmien parissa. Joukkue oli ennen illan peliä tehnyt ainoastaan viisi maalia viidessä viime ottelussa eikä tahti parantunut lainkaan illan ottelussa Buffalo Sabresia vastaan.

Vierasjoukkueen maalivahti Martin Biron torjui kaikki Coyotesin 30 vetoa ja piti uransa 13. nollapelin. Sabresin Curtis Brown iski ottelun ainoan maalin kolmannen erän alussa. Sabres on tappioton pelaamissaan viidessä viime ottelussa.

Mighty Ducksien Paul Kariya teki ottelun ensimmäisen ja samalla myös viimeisen maalin ottelussa Minnesota Wildia vastaan. Kariyan maali syntyi ensimmäisessä erässä reilun viiden minuutin pelin jälkeen.

Minnesota hallitsi kuitenkin itse peliä, vaikka Anaheim korjasi pisteet. Wild vei laukaukset lukemin 33-13. Ducks-veskari Jean-Sebastien Giguere pelasikin unelmapelin ja auttoi joukkuettaan ottamaan tärkeän voiton. Ducks on nyt tasapisteissä Coloradon kanssa, joka pitää hallussaan viimeistä pudotuspelipaikkaa Lännessä.

Gigueren nollapeli oli miehen uran neljästoista ja tämän kauden kuudes, jolla mies jakaa liigan kärkipaikan yhdessä Chicagon Jocelyn Thibault’n kanssa.

Muut ottelut lyhyesti

Flamesin Craig Conroy ampui NHL-uransa 100. runkosarjamaalin Los Angelesia vastaan. Conroyn maali vei Calgaryn 1-0-johtoon ensimmäisessä erässä. Zigmund Paffy tasoitti viitisen minuuttia myöhemmin. Näissä 1-1-numeroissa menttin jatkoajalla, jossa Calgaryn Rob Niedermayer ratkaisi voiton kotijoukkueelle.

Nashville Predators voitti myös ottelunsa jatkoajalla. Predatorsin uhriksi joutui Edmonton Oilers ja maalivahti Jussi Markkanen. Nashvillen Andy Delmore laukoi kiekon ohi Markkasen ajassa 63.35 ja Nashvillelle 3-2-voitto. Oilersin Jani Rita pelasi tämän kauden ensimmäisen pelinsä NHL:ssä. Ryan Smythin ja Georges Laracquen loukkaantumisten vuoksi farmista pari päivää sitten nostettu Rita pelasi neljä ja puoli minuuttia.

St. Louisissa nähtiin vauhdikas ottelu Bluesin ja Chicago Blackhawksin välillä. Tällä kertaa paremmaksi joukkueeksi osoittautui kotijoukkue Blues, joka iski kiekon kolme kertaa vierasjoukkueen maaliin ottelun kolmannessa erässä. Martin Rucinsky oli isäntien tehokkain kahdella maalillaan ja yhdellä syötöllä. Blues voitti 4-2.