TAP - KAL
VGK - MIN 1.00
FLA - SJS 2.00

Tavares teki kauan odotetun ratkaisunsa − Islandersin supertähti siirtyy Maple Leafsin riveihin

NHL / Uutinen
Tavares jättää Islandersin taakseen.
Kuva © Getty Images

27-vuotias John Tavares on solminut Toronto Maple Leafsin kanssa seitsemänvuotisen sopimuksen. Sopimuksen kokonaisarvo on 77 miljoonaa dollaria, joten Tavares tienaa kautta kohden keskimäärin 11 miljoonaa dollaria.

NHL-joukkueiden kysyntä Tavaresia kohtaan oli huomattavaa, mutta hyökkääjä oli jo alusta alkaen monen organisaation ulottumattomissa. New York Islandersin supertähteä tavoitteli yhteensä kuusi organisaatiota, lisäksi Nashville Predators ja Vegas Golden Knights olivat Tavaresiin yhteydessä puhelimitse.

Islanders varasi Tavaresin ensimmäisenä pelaajana vuoden 2009 varaustilaisuudessa ja hän debytoi NHL:ssä jo seuraavana kautena. Hyökkääjä on pelannut tähän asti yhteensä 669 runkosarjaottelua tehopistein 272+349=621. Tavaresin Islanders-uran aikana joukkue pääsi pudotuspeleihin vain kolmesti, minkä vuoksi kanadalainen on pelannut pudotuspeleissä vain 24 ottelussa.

Tavaresin yhden kauden piste-ennätys on kaudelta 2014−15, kun hän teki 82 ottelussa 38 maalia ja yhteensä 86 tehopistettä. Viime kausi on tehopisteiden osalta hyökkääjän uran toiseksi paras, sillä hän teki täyden runkosarjan aikana 37 maalia ja 84 pistettä.

Islandersin kapteenina Tavares toimi vuodesta 2013 lähtien. Sitä ennen hän toimi joukkueen varakapteenina kahden kauden ajan.

» Lähetä palautetta toimitukselle