Jere Lehtinen yön tehokkain suomalainen

Lehtisen Dallas voitti Floridan ja suomalaishyökkääjä teki siinä sivussa kaksi maalia. Kierroksen tehokkain mies löytyi Atlantasta, missä Ilja Kovalchuk teki myös kaksi maalia ja syötti kaksi Carolinan kaatuessa kahden maalin erolla.

Atlanta otti voiton Carolinasta maalein 5-3. Voiton takuumiehenä hääri nuori Ilja Kovaltchuk, joka teki itse kaksi maalia ja syötti kaksi. Ottelu kulki tasaisesti kaksi erää ja oli tasan 3-3. Atlanta teki kaksi maalia kolmen ylivoiman aikana, Carolina yhden myöskin kolmesta yrityksestä. Kolmannessa erässä Atlanta punnersi kaksi maalia ja ottelu oli selvä. Atlantan valmentaja Curt Fraser erotettiin edellisenä päivänä ja penkin päässä seisoi joukkueen toimitusjohtaja Don Waddell. Voitto oli Atlantalle vasta toinen viimeiseen yhteentoista otteluun ja ensimmäinen kautta aikojen Carolinasta. Atlantan maalinsuulla seisoi Milan Hnilicka, joka oli nostettu farmista takaisin joukkueeseen. Pasi Nurminen katseli peliä luukkuvahdin paikalta. Sami Kapanen pelasi Carolinan paidassa 19 minuuttia ja oli kahdesti katselemassa kentän puolella, kun Atlanta teki maalin.

Capitals tiukkaan voittoon New Jerseysta

Washington johti ottelua jo 3-0 Bondran, Jagrin ja Konowalchukin maaleilla, kunnes kolmannessa erässä Devils sisuuntui ja iski kaksi ylivoimamaalia. Maalintekijöinä Langenbrunner ja Brylin. Jagr ja Konowalchuk iskivät maalinsa vajaan minuutin sisällä toisen erän loppupuolella. Maaleja ei saatu tehtyä enempää ja Washington vei pisteet mukanaan pääkaupunkiin. Capitalsin maalivahti Olaf Kölzig torjui ottelussa 29 kertaa ja oli täystyöllistetty. Devilsin ylivoimamaalit olivat ensimmäiset 14 otteluun. Devils katseli kaksi ensimmäistä erää ja kolmanteen se piristyi. Useasti, kuten myös tänään, ei kiri riittänyt vaikka Devils pelasi viimeissä erässä mainiota jääkiekkoa. Voitto oli Capitalsin neljäs peräkkäinen. Joukkueet kohtaavat tänään uudestaan New Jerseyssä.

Dallas ei antanut Floridalle maaleja

Ron Tugnutt pelasi ensimmäisen nollapelin Dallasin paidassa, kun Florida kaatui maalein 4-0. Jere Lehtinen kunnostautui kahdella maalilla. Hän ampui Starsin toisen sekä neljännen maalin. Muut maalintekijät olivat Manny Malhotra ja Scott Young. Niko Kapanen syötti Lehtisen toisen maalin. Dallas pelasi hyvän ottelun, ja Turnutt piti huolen lopusta. Florida pääsi pelaamaan 7 kertaa ylivoimalla, eikä joukkue tehnyt ainuttakaan maalia. Lehtinen pelasi hieman yli 20 minuuttia ja Kapanen rapiat 13 minuuttia. Floridan paidassa Olli Jokinen pelasi yli 20 minuuttia, -1, ja Niklas Hagman yli 12 minuuttia, 0. Jani Hurme oli luukkuvahtina. Dallasin Sami Helenius istui penkillä viltin alla.

Puolustus auttoi Philadelphian voittoon Coloradosta

Voiton ratkaisi jatkoajalla Eric Desjardins, ajassa 63.22. Joukkueet tahkosivat kaksi erää maaleitta, ja kolmannessa molemmat tekivät yhden. Milan Hejduk Coloradolle erän alussa ja erän loppupuolella Jeremy Roenick Philadeplhialle. Desjardinsin veto oli ensimmäinen koko jatkoajalla, sekin rystypuolelta. Phillyn Roman Cechmanek torjui ottelussa 34 kertaa ja piti joukkueen pystyssä. Philadelphia on tehnyt viimeisissä 24 pelissä vain 41 maalia. Puolustus on pitänyt tosin hyvin. Mitä on tapahtunut ennen paljon maaleja mättäneelle joukkueelle, joka nyt vain puolustaa ja kyttää maalipaikkoja? Vastaus löytynee penkin takaa. Ottelu oli neljäs viimeisistä seitsemästä joukkueiden kesken, joka pelataan Denverissä, ja joka menee jatkoajalle. Molemmat joukkueet pelaavat tarkasti ja puolustavat tarkasti. Avalanchen maalilla pelannut David Aebischer torjui vain 26 kertaa.
Riku Hahl pelasi ensimmäisessä NHL-pelissään tällä kaudella hieman yli 5 minuuttia ja ampui kerran kohti Flyersin maalia.

Toronto haki voiton Calgarysta

Ottelu oli erittäin tasainen ja joukkueet tekivät maaleja vuorotellen. Toronton Jonas Höglund teki kaksi maalia ja Mats Sundin teki tehot 1+1. Myös Calgaryn Jarome Iginla pääsi Sundin kanssa samoille pistemäärille. Calgary johti ottelua kahden erän jälkeen, mutta Höglund teki maalinsa kolmannessa erässä. Voittomaali syntyi reilut kolme minuuttia ennen erän loppua. Mats Sundin jätti ottelun kesken loukattuaan olkapäänsä Bob Boughnerin taklauksesta. Ottelun jälkeen Toronton valmentaja Pat Quinn kävi lämpöisenä tilanteesta:

- Joukko vatipäitä käy koko ajan hänen (Sundinin) päälle, ei kauhean puhtaastikaan itse asiassa, eivätkä tuomarit näe kunnolla. Tämä oli sellainen ilta, että toivoisin olevani nuorempi, jotta voisin pelata yhä." (vapaasti suomennettuna). Quinn tunnettiin nuorempana aikamoisena rämäpäänä pelatessaan NHL:ssä.

Ottawan kiri myrkkyä Montrealille

Montreal johti pitkään ottelua 2-1, kunnes ajassa 59.14 Ottawa tasoitti Mike Fischerin maalilla. Montrealin Yanic Perreault teki toisessa erässä kaksi maalia. Ottawan ensimmäisen teki Zdeno Chara 17 minuutin pelaamisen jälkeen. Montreal ampui koko ottelussa vain 12 kertaa, Ottawan tulittaessa Jose Theodorea peräti 39 kertaa. Montrealin lukema oli seuran uusi ennätys. Jossain vaiheessa olisi ratkaisun tultava. Jatkoaikaa pelattiin vain 50 sekuntia kun Marian Hossa iski niitin Montrealin arkkuun. Saku Koivu pelasi ottelussa lähes 17 minuuttia, ilman tehopisteitä. Ottawa on hävinnyt vain kaksi kertaa varsinaisella peliajalla viimeisistä 23 ottelusta.

Ukkonen jyrisi Tampassa

Pitkään NHL:n heikoimpien joukkueiden sarjassa paininut Tampa Bay Lightning on löytänyt vauhtia täksi kaudeksi. Tällä kertaa jalkoihin jäi Boston Bruins maalein 5-2. Kahden erän jälkeen mentiin vielä 2-2-tilanteessa, mutta Martin St. Louisin ja Fredrik Modinin osumilla Lightning karkasi tavoittamattomiin. Modin oli ottelussa muutenkin pelipäällä kahden maalin ja yhden maalisyötön arvoisesti.

Tampan voimahyökkääjä Andre Roy sai vaihtopenkillä istuessaan kiekon silmäänsä, eikä esiintynyt enää jäällä. Flunssan riivaaman Bruinsin miehistöstä oli sivussa tällä kertaa Mike Knuble. Puolustaja Nick Boynton puolestaan palasi kokoonpanoon flunssan jäljiltä.
Dave Andreychuk iski urallansa maalin numero 602. Sillä maalilla hän meni kaikkien aikojen tilastossa ohi Jari Kurrin sijalle 13. Ykkösenä on Wayne Gretzky lukemilla 894.