Jere Karalahti myytiin Nashvilleen

NHL / Uutinen
Nashville Predators ilmoittaa kotisivuillaan ostaneensa Jere Karalahden ja 2003 draftin varausoikeuden vaihdossa sentteri Cliff Ronningiin.

Karalahden myynti ei varmasti tullut kenellekään miehen puheita seuranneelle yllätyksenä. LA Kings on valmentaja Andy Murrayn valtaantulon aikana yrittänyt myydä pelipaikkansa menettänyttä pakkia ympäri NHL:ää.

Tällä kaudella Kingseissä pelaamissaan 30 ottelussa Karalahti sai tililleen yhden syötön ja 29 jäähyminuuttia. Karalahti, joka oli aikanaan kuudennen kierroksen NHL-varaus, on kova taklaaja, ja siksi Predators miehen hankkikin.

"Jere Karalahti on kova taklaaja ja fyysinen puolustaja, joka on hyvä myös hyökkäyspäässä. 26-vuotias pakki on vasta saavuttamassa uransa parhaat vuodet. Hänestä saamme pakkikalustoomme yhden oikealta ampuvan pakin lisää, ja hän on valmis pelaamaan välittömästi. Saadakseen laadukkaan pelaajan, varsinkin puolustajan, on pakko olla itse valmis luopumaan laadukkaasta pelaajasta. Tämä siirto parantaa puolustustamme huomattavasti ja antaa muutamille nuorille hyökkääjille - kuten Denis Arkhipov, David Legwand ja Petr Tenkrat - mahdollisuuden kantaa lisää vastuuta hyökkäyspelistä.", kertoi Nashvillen GM David Poile.

"Cliff Ronning on seuramme historian neljänä ensimmäisenä vuotena ollut parhaita hyökkääjäpelaajiamme. Hän on hyvä pelaaja ja hyvä ihminen. Kiitämme häntä neljästä viime vuodesta ja toivomme hänelle ja hänen perheelleen onnea jatkossa. Tämä siirto antaa Cliffille mahdollisuuden päästä playoffeihin yhdessä liigan kuumimmista joukkueista.", jatkaa Poile.

Tämä siirto lopettaa myös spekulaatiot Karalahden paluusta kasvattajaseuraansa Helsingin IFK:hon. Karalahti pelannee ensimmäisen ottelunsa uuden seuransa paidassa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Coloradoa vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle