Jatkosopimus Washingtonissa

NHL / Uutinen
Viime kesänä välimiesoikeudessa pahasti nenilleen saanut puolustaja Brendan Witt solmi kolmen vuoden jatkosopimuksen Washington Capitalsin kanssa.

Washington Times raportoi kolmen vuoden sopimuksen arvoksi 5 miljoonaa dollaria. Wittillä oli vuosi sitten tehtyä vanhaa sopimusta jäljellä vielä ensi kausi, arvoltaan hieman yli miljoonan dollarin. Uuden sopimuksen myötä alkavan kauden palkka on 1.6 miljoonaa dollaria ja kahden seuraavan kauden yhteensä $3.4 miljoonaa.

26-vuotias Brendan Witt nousi viimeistään viime kaudella Capitalsin puolustuksen johtohahmoihin. Witt on tunnettu aina fyysisenä puolustaja, joka taklaa kaikkea liikkuvaa eikä pelkää tiputtaa hanskojaan tarvittaessa. Hänen harteillaan on ollut jo pitemmän aikaa Washingtonin puolustuksen fyysisen pelaamisen taakka. Kahden viimeisen kauden aikana Wittin peliesitykset ovat tasaantuneet ja hanskatkaan eivät ole enää tippuneet niin ajattelemattomasti ja usein kuin nuorempana. Witt on kehittynyt viime kausina erityisesti henkisellä puolella ja saanut siten peliesityksiinsä tasaisuutta. Näissä asioissa kehittymistä Witt kiittää suuresti pakkipariaan Calle Johanssonia.

Viime kaudella raamikas Witt pelasi 72 peliä tehden kolme maalia ja kolme syöttöä istuen jäähypenkillä 101 minuuttia. Wittin esitykset ovat tasaisesta parantuneet vuosi vuodelta sitten 97-98 pudotuspelien, jolloin Ron Wilson penkitti hänet koko finaalisarjan ajaksi liian epätasaisten esityksien takia.

Wittillä ja Washington Capitalseilla on ollut koko yhteisen historiansa ajan vaikeuksia sopimusten teon kanssa. Capitals varasi Wittin kesällä 1993 ja tämä esitti loistavia otteita harjoitusleirillä. Lähellä vakiopelipaikkaa jo silloin ollut nuori puolustaja lopetti leirin yllättäen kesken palaten kotiinsa ja pelaten seuraavan kauden junioreissa, agenttinsa neuvosta. Seuraavana kesänä sama kuvio toistui samoin, ainoana erona se, että Witt ei pelannut koko kautena missään vaan "piti välivuoden". Seuraavana kesänä Caps ja Witt pääsivät sopimukseen aivan viime hetkillä ennen kuin Wittistä olisi tullut uudestaan varauskelpoinen. Viime kesänä Witt valitsi välimiesoikeuden agenttinsa neuvosta ja hävisi tuolla päätöksellä rahaa aimo tukun. Välimies päätti, Witt pelaisi kaksi seuraavaa kautta yhteispalkalla, jonka ensimmäisen vuoden palkka oli pienempi kuin Capsien tekemä 10% palkankorotustarjous. Tämän jälkeen Witt erotti agenttinsa Mark Hallin ja hoiti itse tänä kesänä sopimusneuvottelunsa, tuloksekkaasti.

» Lähetä palautetta toimitukselle