CBJ - TBL 2.00
CHI - OTT 3.30
COL - VGK 4.00
LAK - WSH 5.30
SJS - BOS 5.30

Jatkoaika uusi koko ulkoasunsa – Lisää nopeutta yleisölle

LIIGA, MESTIS, MAAJOUKKUE, NHL, KHL, Suomi-sarja, Muut Sarjat / Uutinen
Tyylikkäät valokuvat näkyvät Jatkoajassa jatkossa aiempaankin enemmän.
Kuva © Jarno Hietanen
Jatkoaika on uudistanut visuaalisen ilmeensä. Samalla verkkosivuston toimivuutta nopeutettiin. Uudistus jouhevoittaa etenkin mobiiliselaamista.

Jatkoaika on kokenut täydellisen kasvojenkohotuksen. Uusi ulkoasu tuo Suomen suosituimman jääkiekon erikoistiedotusvälineen 2020-luvun kynnykselle.

– Verkkosivuston käytettävyys ja selkeys ovat nykyään äärimmäisen tärkeitä tekijöitä yleisön palvelemisessa. Sillä on käyttäjälle iso merkitys, kuinka vaivattomasti ajankohtaisin informaatio on hänelle tarjolla, miten sivustolla navigoidaan ja mitä etusivulle avautuu ensimmäisenä. Mahtavaa, että pääsemme nyt esittelemään tämän yleisölle, Jatkoajan toiminnanjohtaja Matti Liljaniemi hymyilee.

Verkkolehden ulkoasu uudistui edellisen kerran vuonna 2012. Nyt tehty uudistus nostaa eritoten valokuvien näkyvyyttä sivuston etusivusta alkaen. Myös eri sarjojen ottelujen lopputulokset ja koostevideot ovat aiempaa nopeammin lukijan nähtävillä.

– Tämä on ollut meille valtava projekti. Se aloitettiin noin vuosi sitten. Sivuston navigaatiossa on kaksi tärkeää uutta yksityiskohtaa. Naiskiekon alasivulle pääsee nyt suoraan sivuston yläreunan päälinkeistä, ja Suomi-sarjalla on nyt oma alasivunsa, jonne pääsee Mestis-linkin alta. Meille on tärkeää käsitellä naisten sarjojen jääkiekkoa tasa-arvoisesti miesten sarjojen kanssa, ja Suomi-sarjan aktiivinen seuraaminen on osa "Kaikki jääkiekosta" -lupaustamme, Jatkoajan päätoimittaja Antti Pärnänen kertoo.

Ulkoasu-uudistus koskee tällä hetkellä Jatkoajan verkkolehteä, ei keskustelupalstaa. Jatkoaika myös kehittää visuaalista ilmettään edelleen aktiivisesti. Uudistusprojektin tekniikkaa koordinoi Liljaniemi. Visuaalinen ilme on web developer Jussi Kivimäen käsialaa.

– Tämän uudistuksen isoja etuja on myös sivuston toimintanopeus, jota pystyimme parantamaan. Se on konkreettinen petraus yleisöllemme. Ulkoasumme on nyt aiempaa modernimpi ja yhtenäisempi. Sivusto myös toimii nyt jouhevammin mobiililaitteissa, Liljaniemi toteaa.

Jatkoaika toimii nykyään suojatun yhteyden kautta. Sen myötä sivuston internetosoite alkaa https, eikä http.

Visuaalisen ilmeen uusimisessa suurin rooli oli Kivimäellä. Hän korostaa etenkin mobiilikäytettävyyttä.

– Julkaisualusta säilyi samana, mutta artikkelien esittämistapa on käyty osio osiolta tiheällä kammalla läpi. Median kuluttaminen mobiililaitteilla lisääntyy yhä jatkuvasti. Siksi kiinnitimme siihen erityishuomiota, Kivimäki kertoo ja jatkaa:

– Lopputuloksena on toimiva paketti, joka tekee Jatkoajan lukemisesta, katsomisesta ja kuuntelemisesta aiempaakin miellyttävämpää. Toivottavasti viihdytte!

» Lähetä palautetta toimitukselle