Jaska Vilen jatkaa KJT:ssa

MESTIS / Uutinen
Järvenpääläinen Mestis-joukkue KJT on sanomalehti Keski-Uusimaan mukaan solminut viisi ensimmäistä pelaajasopimustaan. Joukkueen vahvuuteen kuuluvat myös ensi kaudella hyökkääjät Jaska Vilen ja Juha Jusslin, puolustajat Fredrik Vara ja Timo Ahonen sekä maalivahti Jaakko Valkama.

Viime kaudella KJT:n kapteenina toiminut Jaska Vilen oli joukkueen tehokkain pelaaja runkosarjan 39 ottelussa takomillaan 34 (18+16) tehopisteellä. Järvenpääläisten ykkösketjun oikeassa laidassa hyökännyt Vilen kuului koko viime kauden keskiuusimaalaisten ratkaisupelaajiin, ja hänen jäämisensä Järvenpäähän on joukkueelle todella tärkeää.

- Vilen päätös pelata KJT:n riveissä on hieno asia, sillä hän uskoo joukkueen mahdollisuuksiin pärjätä Mestiksessä. Vilen on vanha kettu, joka pystyy ottamaan tarvittavan vastuun nuoressa joukkueessa, järvenpääläisten valmentaja Jan Lehti kertoo tiistain Keski-Uusimaassa.

Juha Jusslin pelasi keskiuusimaalaisten riveissä viime kaudella 39 ottelua tehoilla 2+8=10. Sentterina tunnettu Jusslin kiekkoili lähinnä kolmos- ja nelosketjuissa, mutta pääsi loukkaantumisten myötä pelaamaan muutaman ottelun myös ykkösketjussa Miikka Lindholmin ja Jaska Vilenin keskellä.

Puolustajat Timo Ahonen ja Fredrik Vara eivät viime kaudella mässäilleet pisteillä, mutta paransivat huomattavasti otteitaan talven edetessä. Mestiksen karsintasarjassa molemmat lukeutuivat jo KJT:n ratkaisupuolustajiin, ja etenkin Ahonen toi siniviivalle kaivattua tulivoimaa.

Jaakko Suomalaisen lähdettyä kiekkoilemaan Kouvolan KooKoohon päävastuun järvenpääläisten torjuntatyöskentelystä ensi kaudella tulee todennäköisesti kantamaan Jaakko Valkama. KJT:n omia kasvatteja oleva Valkama otti paljon vastuuta jo viime kaudella Suomalaisen ollessa loukkaantuneena, mutta oli kuitenkin selvästi joukkueen kakkosvahti. Vuodenvaihteessa armeijan jälkeen harjoittelun makuun päästyään Valkama sai hieman lisää varmuutta otteisiinsa, ja tulevalla kaudella onnistuessaan hän voi hyvinkin torjua itsensä Mestis-vahtien eliittiin.

Vaikka KJT onkin nyt solminut jatkosopimukset viiden viime kauden pelaajansa kanssa, virta on vienyt lähinnä pois Järvenpäästä. KJT:n ovat jättäneet taakseen K-Vantaaseen siirtyneet Miikka Lindholm, Pekka Nöyränen, Patrik Lostedt ja Tuomas Forss, KooKoossa tulevalla kaudella torjuva Jaakko Suomalainen sekä Savonlinnan SaPKosta vauhtia kiekkouralleen hakevat Anssi Kostiainen ja Tomi Laaksonen. Myös vikkelä Toni Mustonen on mahdollisesti jättämässä KJT:n.

Päävalmentaja Lehden mukaan KJT aikoo tehdä pelaajasopimukset ennen juhannusta vielä 2-3 puolustajan ja 2-4 hyökkääjän kanssa. Juhannuksena alkava kesäloma päättyy 21. heinäkuuta, jolloin joukkue aloittaa jääharjoitukset. Lehti kertoo, että mikäli kaikki menee kohdalleen, 80-90 prosenttia pelaajasopimuksista on valmiina kolme viikkoa kesälomien päättymisen jälkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle