Jarmo Kekäläisestä Blue Jacketsin toimitusjohtaja

LIIGA, NHL / Uutinen
Kekäläinen palaa rapakon taakse.
Kuva © Jussi Kivimäki

Columbus Blue Jackets ja Helsingin Jokerit kertoivat keskiviikkona iltapäivällä, että Jarmo Kekäläinen on NHL-seuran uusi manageri. Asiasta tiedotettiin samanaikaisesti Helsingissä ja Columbuksessa.

Kekäläisestä tulee samalla ensimmäinen eurooppalainen, joka on toiminut NHL-seuran toimitusjohtajana. Valinta ei ollut yllättävä, sillä Blue Jacketsin jääkiekkotoimintojen johtaja John Davidson työskenteli aikaisemmin St. Louis Bluesin organisaatiossa samaan aikaan Kekäläisen kanssa.

Kekäläinen pelasi NHL:ssä kolmena eri kautena seuroinaan Boston Bruins ja Ottawa Senators. Yhteensä NHL-otteluita kertyi 55. Uraan mahtui myös neljä kautta SM-liigaa Ilveksen, KalPan ja Tapparan riveissä, kolme kautta USA:n yliopistosarjassa sekä yksi kausi Elitserieniä Västeråsin paidassa.

Pelaajauransa jälkeen hän on toiminut HIFK:n urheilutoimenjohtajana vuosina 1995–99, Ottawa Senatorsin pelaajatarkkailun johtajana sekä St. Louis Bluesin organisaatiossa pelaajatarkkailun johtajana sekä vuosina 2005–10 joukkueen apulaistoimitusjohtajana. Hän aloitti Jokereiden toimitusjohtajana vuonna 2010 ja toimi tehtävässä tähän päivään asti.

Ensi kesän varaustilaisuus on Columbukselle tärkeä, sillä sen hallussa ovat oman varauksen lisäksi myös Los Angelesin ja New York Rangersin ykkösvaraukset Jeff Carter- ja Rick Nash-kauppojen myötä.

Kekäläinen on Columbus Blue Jacketsin historian kolmas toimitusjohtaja. Vuonna 2000 NHL:ssä aloittanut seura on päässyt historiansa aikana vain kerran pudotuspeleihin. Vuonna 2009 se hävisi suoraan neljässä ottelussa Detroit Red Wingsille.

Nopealla tahdilla edenneen sopimuksen takia Jokerit ei ole vielä ehtinyt hankkia henkilöä Kekäläisen tilalle. Halliyhtiön toimitusjohtaja Keijo Säilynoja ottaa kuitenkin toistaiseksi vastaan osan Kekäläisen toimista.

» Lähetä palautetta toimitukselle