HPK - IFK
ILV - PEL
JUK - SPO
JYP - KAL
KOO - SAI
ÄSS - KÄR
LUK - TPS
BUF - NYR 2.00
CAR - EDM 2.30
MIN - NJD 3.30
ANA - BOS 5.00
PHI - DET 20.00
PIT - CGY 20.00
COL - STL 22.00

Jalkapalloseuran haaste toi Mestis-joukkueelle kausikorttien varausennätyksen: 2274 kpl

MESTIS / Uutinen
Ensi kaudella Rovaniemellä jäähallin lehtereillä on RoKin otteluissa entistä enemmän väkeä.
Kuva © Sami Kemppainen
Jalkapallon Veikkausliigassa pelaava RoPS haastoi RoKin kausikorttien myyntikampanjaan, jonka tuloksena rovaniemeläisseuran kausikortteja ensi kaudelle on varattu yli 2200 kappaletta.

RoKi Hockeyn helmikuussa aloittama kausari haaste päättyi perjantaina puolilta öin saavuttaen huikean 2274 kappaleen varausmäärän, joka on seuraennätys. Kampanjahaasteen toteutumisen ehtona oli, että kausikortteja kaudelle 2018-19 varattaisiin vähintään 1979. Määrä tulee RoKin perustamisvuodesta, ja Rovaniemellä juhlistetaankin kauden aikana seuran 40-vuotistaivalta.

Haasteen taustalla on Rovaniemen Palloseura, joka teki oman vastaavan kampanjan ennen RoKia haastaen helmikuussa myös jääkiekkoseuran vastaavaan kampanjaan. Kausikorttia tarjottiin varaajille erityishinnoilla: 55€ ilman merkittyä istumapaikkaa ja 79€ merkityllä istumapaikalla. 

− Tavoitteena on, että tämän avulla nostetaan ensi kauden lippujen kokonaismyyntiä. Tietenkin saadaan myös aikaisessa vaiheessa tulevaa kautta valmiiksi lipunmyynnin osalta. Kampanjan lisäksi on mahdollisuus tehdä yrityskausikorttimyyntiä, RoKi Hockey Oy:n toimitusjohtaja Pekka Kankaanranta taustoitti kampanjaa.

Taustalla on myös otteluista saatava kokonaistuotto. Lipun myynnin kasvun myötä katsojia on enemmän hallilla, jolloin samalla oheismyynti lisääntyy kasvattaen kokonaistuottoa.

− Mielestäni kokonaiskuvassa lipunmyyntiä oleellisempaa on tuotto katsojaa kohti ja siitä jäävä kate, Kankaanranta selvensi.

Houkuttimena ei ollut pelkästään edullinen hinta, vaan kausikortti oikeuttaa useisiin eri etuihin RoKin yhteistyökumppaneilta. Kankaanrannan mukaan alueen yritykset ovat lähteneet mielellään kampanjaan mukaan.

− Melkein järjestään jokainen joille ehdittiin soittamaan olivat valmiita tarjoamaan jotain etua. Etuja on vielä tulossa lisääkin.

Kausikorttikampanjassa ei ollut pelkästään kyse taloudellisista seikoista, vaan sillä on merkitystä myös ottelutapahtumien tunnelman kasvattamisessa sekä lappilaisen jääkiekon kiinnostavuuden ja yhteisöllisyyden lisäämisessä.

Haasteen toteutuma 2274 varausta on kova tulos ottaen huomioon, että Mestiksen yleisömäärän keskiarvo on alle 800 ottelua kohden. 

» Lähetä palautetta toimitukselle