Jake Virtanen farmiin − komennus saattaa enteillä reissua Suomeen

MAAJOUKKUE, NHL / Uutinen
Virtaselle kuntoutuskomennus.
Kuva © Getty Images

Lievästi loukkaantunut Jake Virtanen joutui jättämään kaukalon joulukuun ensimmäisen päivänä, kun Anaheim Ducksin Ryan Getzlaf iski nuorukaista poikittaisella mailalla kylkiluihin.

Virtasen paluu on nyt lähellä, mutta varman päälle ottava Canucks päätti lähettää nuorukaisen Uticaan kuntoutuskomennukselle. OHL:stä kokeiltavia tulokaspelaajia ei saa normaalisti siirtää AHL:ään, mutta loukkaantuneita pelaajia koskien liigalla on poikkeussääntö. Sen mukaan pelaajat saavat käydä AHL:ssä kuntoutuskomennuksella.

Ratkaisun taustalla on myös mielenkiintoinen mahdollisuus, sillä seuralla on sauma päästää Virtanen Helsingissä pelattaviin nuorten MM-kisoihin. Tämä olisi suomalaissukuiselle Virtaselle toinen nuorten MM-kisavisiitti, sillä 19-vuotias nähtiin myös viime talvena kultaa voittaneessa Kanadan joukkueessa. Asiantuntijoiden mukaan päätös on pitkälti Virtasen omissa käsissä.

Virtanen on pelannut tällä kaudella yhteensä 19 ottelua Canucksissa tehoin 1+3. Hän on vuoden 2014 varaustilaisuuden ensimmäisen kierroksen kuudes poiminta. Kuluva kausi on kanadalaiselle NHL-uran ensimmäinen.

NHL:ssä on tällä hetkellä Virtasen lisäksi viisi kanadalaispelaajaa, joilla olisi ikänsä  puolesta mahdollisuus osallistua maan väreissä Helsingin kisoihin. He ovat Florida Panthersin Aaron Ekblad, Edmonton Oilersin Connor McDavid, Calgary Flamesin Sam Bennett, St. Louis Bluesin Robby Fabbri sekä Canucksin Jared McCann.

» Lähetä palautetta toimitukselle