Jääkiekkoliitto kunnioittaa Jutilaa ja Timosta - jäädytetyt numerot palaavat käyttöön

MAAJOUKKUE / Uutinen
Timonen päätti maajoukkueuransa Sotšin olympialaisissa.
Kuva © Getty Images
Jääkiekkoliitto nostaa Timo Jutilan ja Kimmo Timosen pelinumerot Hartwall Arenan kattoon tänä vuonna pelattavissa maaotteluissa. Samalla aikaisemmin kuuden pelaajan kunniaksi jäädytetyt pelinumerot palautuvat käyttöön maajoukkueissa.

Vuoden 1995 maailmanmestarijoukkueen kapteenin Timo Jutilan maajoukkueuraan kuului kolmet olympiakisat, kahdeksat MM-kisat ja kaksi Kanada Cupia. Jutila saavutti maailmanmestaruuden lisäksi kaksi MM-hopeaa (1992, 1994). Jokaisena mitalivuonna hänet valittiin MM-kisojen tähdistökentälliseen. Peliuransa jälkeen Jutila toimi vuosien ajan Leijonien joukkueenjohtajana. 

Kimmo Timonen pelasi viidet olympiakisat ja seitsemät MM-kisat. World Cupissa hän oli mukana kahdesti, joskin vuonna 1996 hän ei päässyt pelaamaan. Mestaruutta Timonen ei onnistunut voittamaan, mutta palkintokaappi komistui yhdellä olympiahopealla, kolmella olympiapronssilla ja kolmella MM-hopealla.

Timosen seremoniat järjestetään lauantaina 10. marraskuuta ennen Helsingin turnauksen Tšekki-ottelua. Jutilan juhlallisuudet järjestetään Hakametsässä, jossa Leijonat pelaa Moskovan turnauksen ensimmäisen ottelunsa 13. joulukuuta. Silloinkin vastassa on Tšekki.

Samalla Jääkiekkoliitto ilmoitti, että vaikka pelinumerot roikkuvat Hartwall Arenan katossa, ne ovat vapaasti kaikkien pelaajien käytössä. Jatkossa kyseisiä pelinumeroita käyttävien pelaajien paidoista löytyvät kunnioitettujen pelaajien nimet. Aloite tuli pelaajilta, jotka pelinumeroita olivat käyttäneet.

− Uskon, että näin voimme entistä hienommin siirtää historiaa myös uusien sukupolvien pelaajien tietoisuuteen. Jokainen normaalisti numeroa 26 käyttävä pelaaja voi valita, haluaako hän myös maajoukkueessa pelata tällä numerolla ja kantaa näin paidassaan nimeäni, kertoo A-maajoukkueen GM Jere Lehtinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle