Itävallan painajainen toteutui - Slovenia ja Itävalta tippuvat IA-divisioonaan

MAAJOUKKUE / Uutinen
Ranska onnistui nousemaan Latvian ohi iltapäivän trillerissä.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://jaakiekko.kuvat.fi
Itävallan ja Slovenien hissiliikkeet jatkuvat. Kumpikin maa pelaa ensi vuonna jälleen IA-divisioonan MM-turnauksessa.

Slovenia ja Itävalta tippuvat MM-turnausten IA-divisioonaan vuodeksi 2016. Slovenian tippuminen sinetöityi jo lauantai-iltana, kun Tanska voitti Norjan. Näin ollen neljässä pisteessä ollut Tanska ei ollut enää Slovenian ohitettavissa, vaikka slovenialaiset voittivatkin oman ottelunsa Tanskaa vastaan maanantai-iltana niukasti lukemin 1-0.

Prahan alkulohkossa putoamista vastaan taisteltiin sen sijaan viimeisiin otteluihin saakka, kun ennen alkulohkojen päätöspäivää putoamispeikko vaani Itävaltaa, Latviaa ja Ranskaa. Ratkaisukohdaksi nousi Latvian ja Ranskan välinen iltapäiväottelu, jonka Ranska voitti lukemin 3-2 voittomaalikilpailun jälkeen.

Ranskan voittomaalikilpailuvoitto säilytti sen sarjassa ja takasi samalla, että myös Latvia säilyy sarjassa. Näin ollen Itävallan painajainen putoamisesta toteutui.

Itävalta olisi säilyttänyt sarjapaikkansa, jos Ranska-Latvia-ottelu olisi päättynyt mihin tahansa muuhun tulokseen kuin Ranskan kahden pisteen voittoon.

Slovenian ja Itävallan paikat vuoden 2016 MM-turnauksessa ottavat IA-divisioonasta nousevat Kazakstan ja Unkari. Kazakstan on perinteinen hissijoukkue, mutta Unkari on nähty MM-turnauksessa viimeksi vuonna 2009.

» Lähetä palautetta toimitukselle