Islandersin suuruuden luoja Bill Torrey on kuollut

NHL / Uutinen
Bill Torrey on poissa.
Kuva © Getty Images
New York Islandersin GM:n roolissa 20 vuotta toiminut Bill Torrey on kuollut 83-vuotiaana. Hänen johdollaan Islanders voitti neljä Stanley Cupia putkeen 1980-luvun alussa.

Montrealissa syntynyt Bill Torrey pelasi yliopistokiekkoa, mutta ei noussut koskaan ammattilaiseksi pelaajana. Torrey työskenteli Oakland Sealsissa ennen kuin hänet nimettiin New York Islandersin ensimmäiseksi GM:ksi.

Islanders sijoittui ensimmäisellä ja toisella kaudellaan NHL:n jumboksi, mutta loi samalla perustaa, minkä seurauksena joukkueesta tuli yksi NHL:n tunnetuimmista dynastioista. Torreyn vastuulla olivat muun muassa Denis Potvinin, Clark Gilliesin, Bryan Trottierin ja Mike Bossyn naaraamisen NHL:n varaustilaisuuksissa. Kaikkien neljän pelaajan pelinumerot Islanders on jäädyttänyt, kuten myös laajennusvaraustilaisuudessa napatun maalivahdin Billy Smithin.

Islanders voitti neljä Stanley Cupia putkeen vuosina 1980-83 ja teki samalla yhä voimassa olevan NHL-ennätyksen voittamalla 19 peräkkäistä pudotuspelisarjaa. Sarja katkesi vuoden 1984 Stanley Cupin finaaleissa, joissa Edmonton Oilers sai revanssin edellisestä vuodesta.

Torreyn pesti Islandersissa kesti vuoteen 1992 ja sen jälkeen hän toimi Florida Panthersin presidenttinä organisaation alkamisesta vuoteen 2001 asti. Torrey nimettiin Hockey Hall of Fameen vuonna 1995. Kuollessaan hän oli myös Hall of Famen valintakomitean jäsen.

» Lähetä palautetta toimitukselle