Islanders venytti sarjan seitsemänteen peliin

Islanders juhli kuudennessa ottelussa.
Washington Capitals ei onnistunut käyttämään ensimmäistä tilaisuuttaan hyväksi katkaista sarja, vaan New York Islanders voitti kuudennen ottelun lukemin 3–1.

New York Islanders otti pakkovoiton kotikentällään sarjan kuudennessa ottelussa Washington Capitalsia vastaan. Ottelu päättyi tasaisen taiston jälkeen maalein 3–1 ja näin voitot ovat nyt tasan 3–3.

Ensimmäinen erä pelattiin pienoisessa Capitalsin hallinassa, mutta maalit menivät tasan 1–1. John Tavares vei Islandersin johtoon ottelun seitsemännellä minuutilla Ryan Stromen ja Nick Leddyn esityöstä. Maali oli Islandersin kapteenille pudotuspelien toinen. Erän jälkimmäisellä puoliskolla Islanders otti kolme rangaistusta, joista viimeisen Capitals hyödynsi. Kelloon jäi jäljelle vain viisi sekuntia, kun John Carlson avasi pudotuspelien maalihanansa ja tasoitti ottelun ylivoimalla. Maaliin syöttöpisteet saivat Aleksandr Ovetškin ja Troy Brouwer.

Ottelun toinen erä oli maaliton ja kolmannen erän alkaessa nousi esille kauden aiemmat kohtaamiset New Yorkissa. Runkosarjan kaksi kohtaamista Islandersin kotona ratkesivat vasta varsinaisen peliajan jälkeen ja samoin pudotuspelisarjan kaksi aiempaa New Yorkissa pelattua ottelua.

Tällä kertaa selvittiin kuitenkin ilman jatkoeriä, kun Nikolai Kuljomin vei Islandersin johtoon reipas yhdeksän minuuttia ennen kolmannen erän päätöstä. Maali oli venäläiselle pudotuspelien ensimmäinen, eikä siihen enää Capitals onnistunut enää vastaamaan. Vierailija ei osunut lopussa ylärimaa lähemmäs maalia ja lopulta Cal Clutterbuck sinetöi ottelun tyhjään rysään.

Edellisessä kohtaamisessa keksen kaiken maalilta vaihdettu Jaroslav Halak kokosi itsensä mahtavasti tähän kuudenteen otteluun. Halak torjui voitto-ottelussa 38 kertaa. Islandersilta ottelussa esiin nousivat Halakin ja maalintekijöiden ohella puolustaja Leddy, joka syötti kaksi osumaa sekä Matt Martin, joka taklasi ottelussa komeat 11 kertaa. Capitalsin maalilla Braden Holtby sai tililleen 35 torjuntaa.

Sarjan ratkaiseva seitsemäs ottelu pelataan maanantaina ja tiistain välisenä yönä Washingtonissa. Otteluparin voittaja kohtaa runkosarjan ykkösen New York Rangersin. Islandersille paikallisvastustajan kohtaaminen olisi ensimmäinen sitten kevään 1994.

Jos Capitals voittaa viimeisen ottelun, oli tämä Islandersin viimeinen ottelu nykyisessä hallisaan, Nassau Coliseumilla. Joukkue muuttaa ensi kaudesta lähtien uuteen halliin.