Hokille taas uusia sopimuksia

MESTIS / Uutinen
Kajaanin Hokki sai jälleen keskiviikkona vahvistusta joukkueeseensa kun puolustajat Mikko Saavinen ja Antti Halonen allekirjoittivat seuran kanssa vuoden sopimuksen. Hokilla on nyt kasassa 12 pelaajasopimusta.

Kajaanilaissyntyiset Hokin omat kasvatit Mikko Saavinen, 21, ja Antti Halonen, 21, pelasivat joukkueessa jo viime kaudella. Molemmat miehet ovat seuran kuuluisaa 82-ikäluokkaa, jotka aikanaan pelasivat Hokissa jo C-junioreiden SM-sarjaa.

- Molemmat pelaajat ovat lahjakkaita ja on hienoa, että he jatkavat kiekkoilua kotikaupungissaan. Molempia on kyselty muuallekin - etenkin Saavista, jonka sopimuksen synnyssä keskeisessä roolissa oli Oulun Kärppien ja Hokin tiivis yhteistyö, Hokin manageri Olli-Pekka Hakkarainen kertoo.

- Näyttää siltä, että joukkueen runko pysyy hyvin kasassa ja se on yleensä meidän kohdalla johtanut hyvään, Hakkarainen jatkaa.

180-senttinen ja 82-kiloinen Mikko Saavinen pelasi viime kauden runkosarjassa 44 peliä ja teki Hokille 9 maalia sekä syötti 15. Kolmessa pudotuspelissä joukkueen ykköspakki teki ja syötti yhden maalin. Saavinen kiekkoili kauden aikana myös Mestiksen maajoukkueen molemmissa turnauksissa.

C-nuorten SM-sarjakauden jälkeen Saavisen tie vei Oulun Kärppiin, jossa mies on pelannut sekä C- että A-junioreiden SM-sarjaa. Jo viime kesänä hän harjoitteli Kärppien
liigajoukkueen ringissä, mutta armeija ja pelipaikka Hokissa toi miehen Kajaaniin viime kaudeksi. Tänä kesänä hän on jälleen Kärppien liigajoukkueen harjoituksissa ja palaa Hokkiin syksymmällä jos pelipaikka liigatasolla ei aukea.

Oulussa Saavinen harjoittelee kovasti. Mies on myös tyytyväinen Hokin ja Kärppien yhteistyösopimukseen.

- Meillä on viitenä päivänä viikossa kahdet harjoitukset päivässä. Kyllä tämä on tiukkaa treeniä. Yhteistyö Kärppien ja Hokin välillä ratkaisi sopimuksen tekemisen. Loppukesästä palailen sitten Kajaaniin.

Hokin tulevasta kaudesta Saavisella on selkeä näkemys.

- Todella odottavaisin mielin ajattelen tulevaa kautta, tutun joukkueen kanssa on kiva lähteä tekemään töitä ja hakemaan menestystä. Odotuksetkin ovat nyt kovemmat kuin viime kauteen lähdettäessä, Saavinen toteaa.

-Motivoitunut porukka on kasassa Kajaanin suunnalla,
kyllä se on lupa odottaakin menestystä, Saavinen jatkaa.

C-junioriksi asti Hokissa kiekkoillut 181-senttinen ja 88-kiloinen Halonen pelasi B- ja A-junioreiden SM-sarjaa kausina 1998-2001 Rauman Lukossa. Kauden 2001-02 mies kiekkoili Kuopiossa KalPan paidassa sekä Mestiksessä että A-junioreiden SM-sarjassa. Viime kaudella Halonen puolusti Hokin lisäksi myös UJK:n riveissä kolmen ottelun verran.

- Odotan innolla tulevaa kautta - pitkälti samat ukot
jatkaa Hokissa ja tarkoitus on heti alusta asti olla mukana pisteiden jaossa, Halonen kertoo.

- Mestis on kova sarja, töitä joudutaan tekemään siihen tavoitteeseen, että viime kauden sijoitus parantuu.
Helpolla se ei tule, mutta tulee kuitenkin, Halonen jatkaa.

Halonen jatkaa tyytyväisenä kotikaupunkinsa joukkueessa.

- Olen tyytyväinen Hokin kanssa tekemääni sopimukseen ja yksi tärkeimpiä syitä sen syntyyn olikin, että voin olla Kajaanissa.

Manageri Hakkarainen on tyytyväinen tämän hetken
sopimustilanteeseen.

- Tästä edetään nyt maltillisesti ja rakennetaan
hyvä joukkue pala palalta, hötkyilemättä.

» Lähetä palautetta toimitukselle