HIFK haastaa Liigan kurinpidon – Kärppien Hakanpään taklaus arvioitiin kattokameralla

LIIGA / Uutinen
Toimitusjohtaja Jukka Valtasen johtama HIFK haastaa Liigan kurinpitojärjestelmän urheilujohtaja Tobias Salmelaisen suulla.
HIFK maksoi tänään Liigalle rahaa, jotta kurinpitodelegaatti otti Kärppien Jani Hakanpään eilisen taklauksen tutkintaansa. Otteluvalvoja ei lähettänyt taklausta kurinpitokäsittelyyn, koska hänellä oli käytössään kuvakulma, jota televisiolähetyksissä ei nähdä.

Helsingin IFK tiedotti tänään tehneensä Liigan kurinpitodelegaatille tutkintapyynnön Oulun Kärppien Jani Hakanpään maanantaisesta taklauksesta. Taklaus tapahtui joukkueiden välisen välierän neljännen osaottelun alkuminuuteilla Kärppien maalin edessä. Kohteena oli HIFK:n Juha-Pekka Haataja. Hakanpäälle tuomittiin kahden minuutin rangaistus estämisestä. Ottelun otteluvalvoja ei välittänyt tilannetta kurinpitokäsittelyyn.

HIFK sanoo tiedotteessaan taklausta päähän kohdistuneeksi. Seura sanoo pyytäneensä otteluvalvoja Rami Savolaista viemään tilanne kurinpitoproseduurin ensimmäiseen vaiheeseen eli päävideotuomarin tutkittavaksi, mutta tämä kieltäytyi.

Jatkoajan tietojen mukaan Savolaisella oli käytettävissään tilannetta katosta suoraan alaspäin kuvannut kamerakulma, jota ei käytetä televisiolähetyksissä. Kattokameran kuvan perusteella hän katsoi Hakanpään taklauksen kohdistuneen Haatajan rintakehään, ei päähän. Siksi tapaus ei lähtenyt otteluvalvojalta kurinpitoon.

Liigan kilpailutoimenjohtaja Arto I. Järvelä vahvisti Jatkoajalle, että kurinpitodelegaatti on ottanut tänään HIFK:n vaatimuksesta Hakanpään taklauksen käsittelyynsä. Liiga-seuroilla on aina mahdollisuus saattaa mikä tahansa pelitilanne oma-aloitteisesti kurinpitodelegaatin arvioitavaksi. Käsittelypyyntö on esitettävä ottelua seuraavana päivänä ennen kello 14.00 ja se maksaa 5000 euroa.

HIFK:n ulostulo on tulkittavissa niin, että helsinkiläiset pitävät mahdollisena, ettei Liigan kurinpitojärjestelmä kohtele kaikkia sen alaisia seuroja tasapuolisesti.

– Teemme tämän tutkintapyynnön, koska haluamme selvittää Liigan kurinpitojärjestelmän tasapuolisuuden, urheilujohtaja Tobias Salmelainen sanoo tiedotteessa.

Haataja ei loukkaantunut tilanteessa. HIFK on Liigaa hallinnoivan Jääkiekon SM-liiga Oy:n osaomistaja. Kurinpitodelegaatti tehnee päätöksensä huomiseen iltapäivään mennessä, sillä ottelusarja jatkuu keskiviikkoiltana Oulussa. Joukkueet ovat voitoissa tasatilanteessa 2–2.

» Lähetä palautetta toimitukselle