Hermekselle nuorta voimaa kentän molempiin päihin - Tiihonen ja Moberg matkaavat Kokkolaan

MESTIS / Uutinen
Moberg on pelannut viime kaudet Espoossa.
Kuva © Antti Varonen
Kokkolan Hermes saa vahvistusta sekä hyökkäykseensä että puolustukseensa, kun nuoret Sebastian Moberg ja Miika Tiihonen liittyvät kokkolalaisryhmään.

Sebastian Moberg kiekkoili kaksi edelliskautta Espoo Unitedin riveissä. Päättyneellä kaudella 21-vuotias puolustaja kärsi kuitenkin loukkaantumisesta ja pelejä Mestiksessä kertyi vain neljä, minkä lisäksi hän pelasi kolme ottelua Bluesin A-nuorissa.

GrIFK-kasvatti on pelannut urallaan Mestistä myös Kiekko-Vantaassa. Mobergilla on vyöllään lisäksi 36 Liiga-ottelua Bluesin ja HIFK:n miehistöistä. Hän on pelannut urallaan myös yhdet alle 18-vuotiaiden MM-kilpailut.

− Kaikesta näkee, että Moberg haluaa ottaa seuraavan askeleen urallaan ja näkee että Hermes on siihen hyvä paikka. Potentiaalia häneltä löytyy sen verran, että pystyy taistelemaan ihan siitä kärkipakin ruudusta, kommentoi Hermeksen päävalmentaja Janne Tuunanen.

Tuunanen on Mobergille entuudestaan tuttu valmentaja Bluesin junioreista ja puolustajan mukaan tutun valmentajan joukkueeseen on mukava tulla.

− Tulevan kauden tavoitteita on tottakai menestyä joukkueena ja mennä pitkälle kevääseen. Tiedän, että tämä on Hermeksessä mahdollista ja siksi oli myös helppo tänne tulla. Henkilökohtaisesti on tavoitteena pelata ehjä ja hyvä kausi jonka lisäksi haluan tuoda omaa kiekollista osaamista hyökkäyspäähän. Lisäksi kehittää heikkouksia ja ottaa se seuraava askel uralla eteenpäin, Moberg summasi.

Hyökkäyskalustoonsa Hermes kiinnitti 20-vuotiaan Miika Tiihosen. Viime kaudella jo kolmen ottelun verran lainalla Hermeksessä pelannut Tiihonen siirtyy joukkueeseen Pelicansin A-nuorista. Raamikas (188 cm/ 88 kg) laitahyökkääjä tehtaili lahtelaisjoukkueessa päättyneellä kaudella 25 ottelussa tehot 17+5.

Hän pelasi kauden aikana Mestiksessä lainalla Hermeksen lisäksi myös Peliitoissa, jossa kokosi 15 runkosarja ja- karsintaottelussa tehot 1+2. 

− Tiihonen on isokokoinen hyökkääjä, joka on osoittanut, että osaa tehdä maaleja. Hän on eteenpäin pyrkivä pelaaja, jolla on mahdollisuus lyödä itsensä läpi Mestiksessä tulevalla kaudella, Tuunanen kuvaili.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Uutinen
Tiihonen jatkaa Hermeksen riveissä
MESTIS | 4.5.2019 14:26
Uutinen
Atte Mäkinen Hermeksen hyökkäykseen
MESTIS | 12.7.2019 23:55
Uutinen
Hermeksen hyökkäys vahvistuu Riku Sihvosella
MESTIS | 31.5.2019 9:49
Uutinen
Hermes hankki nuoren maalivahdin RoKista
MESTIS | 14.5.2019 0:20