Henrique New Jerseyn sankariksi

Idän konferenssifinaalin kuudennessa ottelussa selkä seinää vasten pelannut New York Rangers joutui taipumaan New Jersey Devilsille. Ottelun sankariksi nousi ratkaisumaalin jatkoajalla lapioinut Adam Henrique.

Devils otti Rangersista 3–2-voiton kotonaan ja antoi yleisölle sen, mitä nämä olivat tulleet Prudential Centeristä hakemaan. Kahdeksantoista vuoden takainen häviö vastaavassa tilanteessa on karvastellut kaikki nämä vuodet Devils-fanien ja Martin Brodeurin mielessä. Nyt oli revanssin paikka ja Devils matkaa Stanley Cup-finaaleihin kohtaamaan Los Angeles Kingsin.

Martin Brodeur oli 33 torjunnallaan jälleen kerran mies paikallaan maalitolppien välissä.

Ensimmäinen erä oli puhtaasti Devilsin ja alun vauhdikkaamman pelin jälkeen Rangersin bensiini tuntui olevan lopussa. Ottelun ensimmäinen jäähy jaettiin, kun peli oli vanhentunut kolme minuuttia. Rangaistuksen kärsijänä oli Bryce Salvador ja syynä korkea maila, jolla Salvador sohi Rangers kapteeni Ryan Callahania. Rangersin ylivoima ei kuitenkaan tuottanut tulosta, vaikka pyöri asiallisesti.

Vaisuhkosti otteluun lähtenyt Rangers päätyi takaa-ajoasemaan, kun Devils otti 1–0-johdon kolme-yksi hyökkäyksen päätteeksi Ryan Carterin osumalla. Stephen Giontan laukauksesta seurannut paluukiekko karkasti Henrik Lundqvistilta ja Carter siivosi pelivälineen verkkoon.

Lisää seurasi, kun ottelun toisen jäähyn kärsijänä oli Rangersin Ruslan Fedotenko, eikä Devilsin ylivoima ei erehtynyt. 2–0-osuma syntyi ajassa 10:05, maalin tekijänä Ilja Kovaltšuk. Devils pääsi vielä ensimmäisen erän viimeisillä minuuteilla yivoimalle, mutta ei onnistunut kasvattamaan johtoasemaansa.

Ottelun kulku kääntyi toisessa erässä Rangersille. Vielä erän alussa Rangers oli täysin voimaton ylivoimalla Devilsin päässä, mutta alkoi pian saada uutta otetta peliinsä. Suunnan muutos tuottikin tulosta. Erän puolessa välissä Rangers kavensi tilanteeksi 2–1 maalin kulmalle vapaaksi unohtuneen Ruslan Fedotenkon osumalla, kun paine oli pyörinyt hetken Devilsin päässä.

Rangers sai kaipaamansa tasoituksen neljän minuuttin kuluttua kavennusmaalista. Devilsin puolustuspään aloituksesta syntyneestä tilanteesta Ryan Callahan ohjasi sisään 2–2-osuman. Kolmas erä mentiin läpi ilman ratkaisua, joten tämä lukema pysyi taululla varsinaisen peliajan loppuun. Ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta.

Jatkoaikaa ei ehditty vanheta minuuttia kauempaa, kun Rangersin maalin suulle syntyi Devilsin painostaessa ruuhkaa. Adam Henrique oli tilanteen tasalla ja kauhoi hässäkässä Lundqvistin taakse lipuneen kiekon verkkoon. Prince of Wales Trophyn kanssa kuvattavaksi päässyt Devils kohtaa seuraavaksi läntisen konferenssin voittajan Los Angeles Kingsin Stanley Cup-finaalissa. Ottelusarja alkaa torstai aamuna klo: 3.00 Suomen aikaa.