Heikkilä jatkaa IPK:ssa - "Johtajatyyppi, joka on kovissa peleissä parhaimmillaan"

MESTIS / Uutinen
Heikkilä kiekkoili SaPKossa kaudella 2011-12.
Kuva © Jaakko Stenroos
IPK on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen neljä edelliskautta joukkueessa pelanneen Ilkka Heikkilän kanssa.

Viidennen kautensa iisalmelaisryhmässä aloittava Heikkilä pelasi viime kaudella 35 runkosarjaottelua ja tehtaili niissä tehot 6+21. Mestaruusjuhliin päättyneissä pudotuspeleissä 27-vuotias laitahyökkääjä tehoili kuudessa ottelussa kahdeksan pisteen verran.

− On todella hieno asia, että viime kausien runkopelaajamme jatkaa mukanamme Mestikseen, kun työnantajan kanssa asiat saatiin järjestykseen. Heikkilä on tärkeä pelaaja ennen kaikkea monipuolisuutensa ansiosta. Viime kaudellakin hän pelasi kaikilla muilla pelipaikoilla paitsi maalivahtina, kertoi IPK:n toiminnanjohtaja Jarmo Ylisipola seuran tiedotteessa.

− "Ile" on joukkuepelaaja koko sydämestään ja hän on esimerkillinen pelaaja niin kentällä kuin kopissakin. Useiden kausien kokemus Mestiksestä ei myöskään ole pahitteeksi. "Ile" on johtajatyyppi, joka on kovissa peleissä parhaimmillaan. Todella toivottu jatkosopimus meille.

Jyväskyläläislähtöinen Heikkilä on pelannut urallaan aiemmin 173 Mestis-ottelua D Teamin, SaPKon, Hokin, Titaanien sekä Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueen riveissä. D Teamissa hän voitti pronssimitalin kauden 2010-11 päätteeksi.

− Odotan itseltäni enemmän tasaisuutta viime kausiin verrattuna. Tuon joukkueeseen kokemusta sekä periksiantamattomuutta ja tulen vaatimaan samaa myös muilta. Pyrin kokemuksen kautta olemaan esimerkkinä nuorille pelaajille jokapäiväisessä tekemisessä, Heikkilä totesi seuran tiedotteessa.

− Mestis on viime vuosien aikana kokenut reilun nuorennusleikkauksen. Aikaisemmin, kun Mestistä pelasin, monessa joukkueessa oli vielä useita vuosia Mestistä tahkonneita konkareita. Suomi-sarjaan verrattuna pelien tason vaihtelu on vähäisempää ja peli on tarkempaa. Vastustaja rankaisee virheistä ankarammin. Varmasti luvassa on tasainen ja vauhdikas sarja.

» Lähetä palautetta toimitukselle