Hattutempun ja sadan pisteen Crosby takoi pingviinit voittoon

Craig Anderson ja Mika Zibanejad seurasivat Sidney Crosbyn maalintekoa aitiopaikalta.
Itäisen konferenssin semifinaalien toisessa kohtaamisessa Pittsburgh Penguins voitti Ottawa Senatorsin maalein 4-3. Ottelun ratkaisupelaaja oli Pittsburghin Sidney Crosby hattutempullaan. Kotivoitoillaan Pittsburgh johtaa sarjaa nyt 2-0.

Pittsburgh Penguinsin toisessa kohtaamisessa Ottawa Senatorsin kanssa oli samanlaiset alkutahdit kuin ensimmäisessäkin ottelussa. Pittsburgh tuli vahvasti ja onnistui avausmaalin teossa. Syntyneessä maalissa Paul Martinin avaus omalta alueelta tavoitti Sidney Crosbyn, joka rynnisti täydessä vauhdissa harhautuksella ohi Erik Karlssonin ja upotti laukauksen ohi Ottawan maalia vartioineen Craig Andersonin. Peliä oli ehditty vääntää kolme minuuttia ja kuusitoista sekuntia.

Crosby saavutti ottelussa sadan pudotuspelipisteen rajan viidentenä miehenä Penguinsin historiassa. Miehellä on nyt 75 pudotuspeleissä pelaamastaan ottelusta koossa 102 pistettä. Kolmella maalillaan Crosby nousi tasoihin maalipörssin kärkitilaa pitävien Patrick Sharpin ja Pascal Dupuisin kanssa. Kaikilla miehillä on tilillään kuusi maalia.

Toisin kuin ensimmäisessä ottelussa Ottawa ei nyt ollut yhtä murskaava aloituksissa. Ottawa jäi myös avauserässä hieman seisomaan eikä mennyt yhtä aktiivisesti puolustajiin kiinni. Joukkueen alivoima sen sijaan toimi ja jätti Penguinsin ylivoiman varjoonsa. Kahta alivoimaa seurasi ylivoima, jonka Ottawa hyödynsi nopealla osumalla.

Rangaistusta ei ehtinyt kulua kuin 12 sekuntia, kun punalamppu vilkkui Tomas Vokounin selän takana. Maalintekijänä Kyle Turris Daniel Alfredssonin passista. Laukaus yllätti Vokounin pienestä kulmasta. Maalin jälkeen ote siirtyi selvästi vierailijoille kunnes Crosby iski illan toisen maalinsa. Anderson ennakoi ilmeisesti syöttöä ja irtosi tolpasta sen verran, että sen ja miehen patjan väliin syntyi kiekon mentävä aukko. 2-1 Penguinsille.

Anderson vaihdettiin Lehneriin

Vaikean illan kohdannut Karlsson otti toisen erän alkuun rangaistuksen koukkaamisesta, mikä johti ottelun ensimmäiseen Pittsburgh-ylivoimamaaliin. Samalla se sinetöi sekä kapteeni Crosbyn hattutempun että maalivahti Andersonin pelin päättymisen. Kris Letang pelasi kiekon Crosbylle b-pisteelle, ja Crosbylla oli tilaa ja aikaa katsoa, minne kiekon laittaa. Anderson joutui pahasti oman puolustajan Chris Phillipsin tekemään maskiin.

Crosbyn maalin jälkeen puikkoihin Ottawan veräjänsuulle hyppäsi Robin Lehner, joka pelasikin hyvän ottelun. Lehner joutui torjuntatöihin 21 kertaa ja antautui ainoastaan kerran. Vain 40 sekuntia oli kulunut edellisestä maalista ja maalivahdin vaihdosta, kun pirteästi pelannut Colin Greening kavensi ottelun lukemiksi 3-2. Senators tuli kahdella hyvällä syötöllä päästä päähän. Chris Neil pisti lättyä Zack Smithin lapaan ja tämä siirsi sen Greeningille, joka ohitti täydellä höyryllä Pittsburghin hitaan puolustuskaksikon Deryk Engelland-Douglas Murray. Hyökkäyksen päätteeksi Greening ohitti myös Vokounin ja Pittsburghin johto oli kaventunut yhteen maaliin.

Guillaume Latendressen ottama rangaistus ei tilastollisesti kostautunut Ottawalle, mutta maali syntyi kuitenkin vajaa kymmenen sekuntia jäähyn päättymisen jälkeen. Viivamies Martin laukoi kiekkoa kohti ja Brenden Morrow'n silmä-käsi-koordinaatio toimi moitteettomasti. 4-2-johto Penguinsille.

Uransa ensimmäistä pudotuspeliotteluaan pelannut Lehner otti toisessa erässä useita tärkeitä torjuntoja. Yksi komeimmista oli torjunta Jarome Iginlan laukaukseen, kun Iginla karkasi 2-1-hyökkäykseen James Nealin kanssa. Lehner ehti venyttää patjansa Penguins-hyökkääjän maalinteon esteeksi. Iginla oli ottelun ahkerin laukoja kahdeksalla vedollaan. Pittsburgh laukoi koko ottelussa 42 kertaa Ottawan maalia kohti. Virkaveli Vokoun selvisi 22 kudilla.

Siitä huolimatta myös Vokounin iltaan mahtui muutama tärkeä koppi, kuten Greeningin ja Cory Conacherin läpiajojen torjunnat.

Pageau toi senaattorit maalin päähän

Pudotuspelien yllättäjä Jean-Gabriel Pageau teki kolmannen erän alussa 4-3-kavennusmaalin Ottawalle, kun erästä oli kulunut kaksi minuuttia. Tilanne käynnistyi, kun Andre Benoit taklasi Pittsburghin puolustusalueella Iginlan irti kiekosta ja kiekko jäi Ottawalle pelattavaksi. Erik Kondra laukoi, mutta Vokoun tuli vastaan ja torjui. Irtokiekkoa tavoiteltiin miehissä kunnes lopulta Pageau pääsi lusikoimaan sen verkon perukoille.  Pageau on nyt tehnyt pudotuspeleissä neljä maalia.

Kumpikaan joukkue ei pystynyt tämän jälkeen maalintekoon. Lehnerin oikea-aikainen ulostulo esti Iginlan karkumatkan. Loppuminuuteilla Pittsburghin työläisosasto Matt Cooken ja Morrow'n johdolla tappoi varsin ansiokkaasti Ottawan hyökkäysaikaa.

Penguins piti näin kotietunsa ja johtaa sarjaa 2-0, kun sarja siirtyy Kanadan puolelle.

PITTSBURGH-OTTAWA 4-3  (Pittsburgh johtaa 2-0)