Gaudreau nöyryytti Slovakiaa − Tšekki voitti jäähyilystään huolimatta

MAAJOUKKUE / Uutinen
Florian Hardyn torjunnat eivät riittäneet Tšekkiä vastaan.
Yhdysvaltain nuoret ja taitavat hyökkääjät eivät antaneet Slovakialle armoa. A-lohkon kärkeen voitollaan noussut joukkue viimeisteli tyylikkäästi ja tehokkaasti. Tuloksena oli selvä 6−1-voitto. B-lohkon kamppailussa Tšekki hyödynsi ylivoimansa ja taisteli runsaasta jäähyilystään huolimatta 5−2-voiton Ranskasta.

Slovakia oli lopulta varsin aseeton Yhdysvaltain NHL-tähtiä vastaan. Erityisesti Calgary Flamesin Johnny Gaudreau oli slovakeille liian vaikea pideltäväksi. Taitava hyökkääjä piti Slovakian puolustusta pilkkanaan ja keräsi tehot 2+1.

Clayton Kellerin ja Gaudreaun vietyä amerikkalaiset kahden maalin johtoon onnistui Slovakia toisessa erässä vielä kaventamaan. Muutamassa minuutissa Yhdysvallat kuitenkin lisäsi johtonsa kolmeen maaliin.

Gaudreaun ja Christian Dvorakin huippusuoritusten lisäksi Yhdysvallat sai Slovakialta myös apua, kun Julius Hudacek lipsautti helposti Jacob Trouban laukauksen pienestä kulmasta taakseen.

Kolmannessa erässä Yhdysvallat osui vielä kahdesti, ja ottelu lähinnä pelailtiin loppuun.

Amerikkalaisten nopeat ja taitavat NHL-hyökkääjät olivat läpi ottelun aivan eri tasolla kuin Slovakian puolustajat. Hyökkäyspäässä Slovakian lähes ainoa uhka Yhdysvalloille oli JYPistä tuttu Michel Miklik.

Jimmy Howard Yhdysvaltain maalilla selvisi kuitenkin huomattavasti helpommalla kuin virkaveli Hudacek Slovakian maalilla.

Voitollaan Yhdysvallat varmisti puolivälieräpaikan. Slovakian teoreettisetkin mahdollisuudet jatkopeleihin murenivat tappion myötä.

Ranskalla oli tilaisuutensa, mutta taso ei riittänyt

Tšekin ja Ranskan välisessä B-lohkon kamppailussa erikoistilanteet nousivat isoon rooliin. Ranska otti pelissä vain kolme jäähyä, mutta Tšekki iski ylivoimalla sekä avaus- että voittomaalin.

Ranska pääsi kokeilemaan ylivoimaa huomattavasti enemmän − muun muassa lähes minuutin viidellä kolmea vastaan − mutta ainoaksi onnistumiseksi jäi Stephane Da Costan tasoitusmaali ottelun toisessa erässä.

Tšekki karkasi toisen ja kolmannen erän maaleillaan jo kolmen maalin johtoon. Ranskan toinen NHL-hyökkääjä Antoine Roussel toi joukkueensa vielä kahden maalin päähän karattuaan läpiajoon, kun kolmatta erää oli pelaamatta vajaat kymmenen minuuttia.

Ranskan kiri kuitenkin tyrehtyi jäähyyn, ja Tšekki iski vielä loppunumerot 5-2 tyhjään maaliin.

Tšekin suurin sankari oli kaksi maalia tehnyt hyökkääjä Michal Repik. Myös maalivahti Pavel Francouz torjui varmasti.