Gaborik iski Columbuksen voittomaalin

NHL / Uutinen
Pekka Rinne sai kokea Marian Gaborikin vaarallisuuden.
Kuva © Getty Images
Kovassa tahdissa tahmean alkukauden jälkeen oleva Columbus Blue Jackets jatkoi vahvoja otteitaan ja taistelua pudotuspelipaikasta. Tällä kertaa taipua sai Nashville Predators lukemin 3-1. Marian Gaborik oli yksi ottelun tähdistä. Myös muissa otteluissa siirtorajalla kaupatut pelaajat olivat ratkaisevissa osissa.

Läntiseen konferenssiin kuuluvan Keskisen divisioonan kilpakumppanit Nashville Predators ja Columbus Blue Jackets pyrkivät kummatkin pitämään pudotuspelitoiveensa hengissä. Tappio tietäisi kolhua haaveisiin.

Odotusten mukaisesti ottelun alku oli siis vähämaalinen ja puolustusvoittoinen, vaikka Sergei Bobrovski aluksi antoikin omalle joukkueelleen säikähtämisen aihetta seikkailemalla maalinsa takana. Siitä huolimatta mies piti alkuminuuteilla joukkuettaan pystyssä ottamalla hyviä torjuntoja. Nashville oli aina ensimmäisen erän puoliväliin asti selvästi vastustajaansa hallitsevampi ja johtikin laukauksissa maalia kohti 8-2.

Se tärkein eli osuma jäi kuitenkin uupumaan. Erän edetessä Columbuskin pääsi paremmin pelin rytmiin kiinni ja Pekka Rinne sai vuoron olla maalillaan hereillä. Columbuksen tuore vahvistus Marian Gaborik pääsi pariin kertaan spurttaamaan kohti Predatorsin maalia. Rinteellä oli kyseenalainen kunnioa ottaa avauserän ainoa rangaistus torjuessaan lähestymisyrityksen maalilleen.

Toisessa erässä näkyvää roolia otti Nashville-pakki Kevin Klein, joka ehti sekä hyökkäyksen kärkeen että puolustukseen pelastamaan Rinteen pulasta. Ensin Klein yritti vanhanaikaista ja heti perään puolustuspäässä seisoi oikeaoppisesti maalilla ja torjui jalallaan vastustajan vanhanaikaisen. Vanhanaikaiset olivat illan sana, mutta yhtään onnistumista niistä ei nähty.

Mark Letestu ja Chris Mueller ottivat hieman yhteen Nashvillen vaihtoaition edessä ja miehet passitettiin jäähyaitioon. Neljällä neljään vastaan Predators otti komennon pyörittäen peliä Columbuksen puolustusalueella. Sergei Kostitsyn pääsi nokitusten Bobrovskin kanssa, mutta Jack Johnson pystyi puolustamaan miehen pois maalinteosta.

Pian Columbus kuitenkin kykeni kaappaamaan johtoaseman ylivoimalla. RJ Umberger pääsi Shea Weberistä ohi läpi eikä Weberillä ollut paljon mahdollisuuksia pysäyttää miestä muutoin kuin sääntöjenvastaisilla otteilla. Ylivoimassa kiekko pelattiin viivamiehelle, pakki James Wisniewskille, joka pommitti 1-0-osuman. Artjom Anisimov auttoi tekemällä maskia Rinteen eteen.

Toisen erän hahmo Klein toi kuitenkin pian joukkueensa 1-1-tasoihin. Klein laukoi ensin viivasta ja syntyneestä hässäkästä, jossa myös Brandon Yip pääsi sohimaan kiekkoa avopaikasta ja jossa Bobrovski oli menettänyt jo mailansakin, Klein oli lopulta viimeinen Nashville-mies kiekossa. Mies koki myös erän lopulla kovia saadessaan oman maalinsa edustalla kiekon suoraan kypäräänsä.

Ottelun ratkaisu nähtiin päätöserässä. Ajassa 44:16 Brandon Dubinsky kamppaili menestyksekkäästi Roman Josia vastaan kulmassa, ja Gaborik unohtui vapaaksi maalille. Dubinskyn syöttö löysi vanhan pelikaverin Rangers-ajoilta, ja Gaborik onnistui heti maalinteossa uudessa seurassaan. Columbus johti 2-1.

Matt Calvert näytti kasvattavan sinitakkien johtoa jo 3-1:een ohjattuaan Cam Atkinsonin vedon maaliin. Tuomio oli kuitenkin, että Calvert teki potkuliikkeen eikä maalia hyväksytty. Sama mies yllätti hieman myöhemmin Rinteen toistamiseen. Calvert laukoi kiekon puolustajien välistä ja kiekko pomppasi Rinteen suojusten kautta verkkoon. Tällä kertaa laittomia liikkeitä ei nähty, joten Columbuksen johti 3-1.

Loppuminuuteilla Nashvillellä oli vielä paikkoja kavennukseen. Yksi sellaisista tuli Ryan Ellisille, joka ehti jo viemään puolustajan menestyksekkäästi kahville, mutta miehen viimeistely ontui sen verran, että kuti viuhui vapaana häämöttävästä yläkulmasta ohi.

Rinteelle kertyi ottelussa 35 torjuntaa, kun taas Bobrovskilla niitä oli 38.

Uudet miehet näkyivät uusissa seuroissaan

Jaromir Jagr teki uuden seuransa Boston Bruinsin ainoan maalin, kun Boston kukisti kotonaan New Jersey Devilsin 1-0. Maali oli Jagrin uran 680. Tuukka Rask otti 40 torjuntaa kauden kolmannessa nollapelissään.

Washington Capitals takertui kaakkoisdivisioonan kärkipaikkaan 2-1-voitollaan New York Islandersista. Kaksi pistettä varmistui vasta voittomaalikilpailussa, jonka ainoa onnistuja oli joukkueen kippari Aleksandr Ovetškin.

Philadelphia Flyers otti neljännen perättäisen voittonsa ja nousi jo kahden pisteen päähän itäisen konferenssin pudotuspeliviivasta. Flyers kaatoi Toronto Maple Leafsin maalein 5-3. Loukkaantumisesta jo aiemmin tällä kaudella kärsinyt Toronton Joffrey Lupul jätti kentän saatuaan iskun päähänsä taklaustilanteessa. Taklauksesta vastasivat Jay Rosehill ja Adam Hall. Rosehill onnistui myös maalinteossa.

Ottawa Senatorsilta hankittu Ben Bishop näytti parasta osaamistaan uuden seuransa Tampa Bay Lightningin riveissä torjumalla nollapelin myötä voiton 45 torjunnan jälkeen. Lightning peittosi Carolina Hurricanesin maalein 5-0. Pisteiden valossa joukkueen ykkösmies oli laitahyökkääjä Martin St.Louis tehoilla 1+2.

Jo hieman kauemmin uutta seuraansa edustanut Michael Ryder iski tauluun tehot 2+1, kun Montreal Canadiens oli Winnipeg Jetsiä parempi maalein 4-1. Ryder kaupattiin Dallasista Montrealiin helmikuun lopussa ja on sen jälkeen tehnyt seitsemässätoista pelissä yhtä monta pistettä. Montealin P.K. Subban puolestaan on NHL-puolustajien pistepörssin kärkimies.

Valtteri Filppula teki toisen Detroit Red Wingsin maaleista, kun Detroit hävisi vieraspelissä Phoenixille lukemin 4-2.

Luoteisdivisioonan voitosta kovaa keskinäistä vääntöään käyvät Minnesota Wild ja Vancouver Canucks vaihtoivat jälleen sarjataulukossa paikkaa, kun Minnesota hävisi vierasottelussaan Los Angeles Kingsille 3-0 ja Vancouver samanaikaisesti voitti kotonaan Edmontonin 4-0. Tappio oli Wildille kolmas perättäinen.

BOSTON-NEW JERSEY 1-0
TORONTO-PHILADELPHIA 3-5
WASHINGTON-NY ISLANDERS 2-1 vl.
CAROLINA-TAMPA BAY 0-5
MONTREAL-WINNIPEG 4-1
NASHVILLE-COLUMBUS 1-3
CHICAGO-ST.LOUIS 3-4 vl.
PHOENIX-DETROIT 4-2
VANCOUVER-EDMONTON 4-0
LOS ANGELES-MINNESOTA 3-0

» Lähetä palautetta toimitukselle