FinnProspectsin junioriranking: Varausikäisillä vahva edustus alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa

LIIGA, MESTIS, MAAJOUKKUE / Uutinen
Justus Annunen pelaa alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa Suomen ykkösmaalivahtina.
Suomalaisen juniorijääkiekkosivusto FinnProspectsin ja Jatkoajan välisen yhteistyön myötä Jatkoaika julkaisee sivuillaan FinnProspectsin pelaajarankingit joka toinen kuukausi. Huhtikuun rankingin kärki pysyi helmikuun rankingiin nähden samana.

Juniorijääkiekkosivusto FinnProspects kokoaa joka toinen kuukausi rankingin NHL-varaamattomista suomalaisista pelaajista, ja rankingit julkaistaan myös Jatkoajassa.

FinnProspectsin ranking on sivuston asiantuntijoiden yhteiskäsialaa. Jatkoajassa julkaistava ranking 15 varaamattomasta suomalaispelaajasta on helpoin tapa seurata kotimaisten huippulupausten kehitystä.

Huhtikuun rankingissa neljän kärki pysyi samana helmikuun rankingiin nähden. Ässien Jesperi Kotkaniemi pitää hallussaan ykkössijaa takanaan Rasmus Kupari, Jesse Ylönen ja Sampo Ranta.

Rankingissa yhden sijan ylöspäin nousivat HIFK:n Niklas Nordgren ja Kingston Frontenacsin Linus Nyman. Kaksi sijaa ylöspäin nousivat puolestaan Kärppien Justus Annunen ja Arttu Nevasaari sekä KooKoon Santeri Salmela.

Huhtikuun listaukseen uutena pelaajana nousi Kärppien Veini Vehviläinen, joka on vielä ensi kesänä varausikäinen. 1997-syntynyt Vehviläinen on pelannut oululaisjoukkueessa vahvasti niin runkosarjassa kuin pudotuspeleissäkin.

Rankingista yhteensä kahdeksan pelaajaa edustaa Suomea juuri alkaneissa alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa. Kotkaniemen, Rannan, Nordgrenin, Annusen, Salmelan ja Nevasaaren lisäksi kisoissa pelaavat Lenni Killinen ja Toni Utunen.

FinnProspectsin huhtikuun ranking:

1. Jesperi Kotkaniemi, Ässät
2. Rasmus Kupari, Kärpät
3. Jesse Ylönen, Espoo United
4. Sampo Ranta, Sioux City Musketeers (USHL)
5. Niklas Nordgren, HIFK
6. Justus Annunen, Kärpät
7. Lenni Killinen, Espoo United
8. Linus Nyman, Kingston Frontenacs (OHL)
9. Toni Utunen, Tappara
10. Santeri Salmela, KooKoo
11. Arttu Nevasaari, Kärpät
12. Juuso Ketola, Ässät
13. Eetu Päkkilä, Kärpät
14. Veini Vehviläinen, Kärpät
15. Peetro Seppälä, KooKoo

FinnProspects julkaisee vielä yhden rankingin kesäkuussa ennen tulevan kesän varaustilaisuutta.

» Lähetä palautetta toimitukselle