Finaalipäivän pelitilannemaali tiukassa − Alex Carpenter USA:n ratkaisijana

MAAJOUKKUE / Uutinen
Jatkoajalle venynyt finaali päättyi Yhdysvaltojen voittoon.
Kuva © Julia Heino, julia.heino@jatkoaika.com
Naisten MM-kisojen finaalipäivän avainsana oli maalittomuus. Yli 140 minuuttia pelattiin kahta eri ottelua ennen kuin Yhdysvallat osui peliajalla ja vei maailmanmestaruuden.

Loppuottelun taistelupari oli erittäin perinteinen. Kulta ja hopea on MM-tasolla jaettu lähinnä Kanadan ja USA:n kesken. Kamloopsin kisojen finaalista ei puuttunut vauhtia, fyysisyyttä, oivalluksia eikä loistavaa maalivahtipeliä.

Pitkään näytti siltä, että pronssiottelun tavoin ratkaisu haetaan voittomaalikilpailusta.

Molemmat joukkueet saivat toistuvasti kokeilla myös ylivoimaa ja molempien ylivoima pyörikin erittäin näyttävästi. Vain tehokkuus jäi puuttumaan.

Kuten päivän aiemmassakin ottelussa, molemmat maalivahdit pelasivat loistavan ottelun. Yhdysvaltojen Alex Rigsby ja Kanadan Emerance Maschmeyer torjuivat kumpikin yli 30 vetoa ja kannattelivat joukkuettaan vaikeina hetkinä.

Loistavan ottelun torjunut Rigsby oli syystäkin tyytyväinen mestaruuden ratkettua.

− Koko ottelun ajan olin ikään kuin tietynlaisessa sumussa ja koetin hallita tunteitani. Nyt ottelu on ohi, voitimme ja voin hengittää taas, hän naurahti.

− Olen aikanaan kasannut itselleni liikaa paineita, mutta tänään pystyin pysymään rentona ja itsevarmana, mistä on totta kai kiittäminen edessäni pelaavaa loistavaa joukkuetta.

Yhdysvaltojen Alex Carpenterista oli tulla koko pelin tuhlaajatyttö. Ripeäliikkeinen Carpenter karkasi pariinkin otteeseen kanadalaispuolustukselta, mutta joko ratkaisu jäi kevyeksi tai sitten Maschmeyer venyi torjuntaan.

Samainen Carpenter kuitenkin ratkaisi lopulta pelin.

Halli Krzyzaniakin kiinnipitämisjäähyn jälkeen paine jäi kisojen kotijoukkueen päätyyn, ja lopulta Carpenter hiljensi täpötäyden kisa-areenan.

Maailmanmestaruus on Yhdysvaltojen naisten joukkueelle toinen peräkkäinen ja kaikkiaan seitsemäs.

Kanadan päävalmentaja Laura Schuler oli tappiosta huolimatta erittäin ylpeä omasta joukkueestaan.

− Jokainen pelaajamme antoi tänään aivan kaikkensa. Taistelimme, mutta se ei tänään riittänyt mestaruuteen. En voisi silti olla ylpeämpi hienosta joukkueestamme.

» Lähetä palautetta toimitukselle