Fasel vastasi Bettmanille: "Ette voi valita mitkä kisat kiinnostavat teitä"

NHL / Uutinen
Rene Fasel uskoo edelleen sovun löytyvän.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Kansainvälisen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Rene Fasel antoi maanantaina omat kommenttinsa NHL-pelaajien mahdollisesta poisjäännistä ensi talven olympiakisoista. Faselin mukaan NHL ei voi valita, mitkä kisat kiinnostavat heitä ja mitkä eivät. Sveitsiläinen uskoo edelleen sovun löytyvän keinolla tai toisella.

Neuvottelut NHL:n ja kansainvälisen olympiakomitean välillä ovat jäissä, ja ainakin tällä hetkellä näyttää siltä, että NHL-pelaajien olympiakisat jäävät väliin. NHL:n suhtauminen Etelä-Koreassa järjestettävään turnaukseen ihmetyttää Faselia. 

− NHL ei voi valita mitkä kisat käyvät heille ja mitkä eivät. Tämänhetkiset keskustelut koskevat vain ja ainoastaan vuoden 2018 turnausta, emme halua keskustella vuoden 2022 (Peking) kisoista tällä hetkellä. 

NHL:n kiinnostus Kiinaa kohtaan ei ole mikään salaisuus. Liiga pitää myöhemmin tällä viikolla lehdistötilaisuuden, jossa se ilmoittaa ensi syksynä Pekingissä pelattavista harjoitusotteluista. Samalla liiga käynnistää yhteistyöprojektin, jonka tarkoituksena on lisätä jääkiekon suosiota Kiinassa. 

Talven 2022 turnaus Pekingissä sopii siis hyvin NHL:n suunnitelmiin. 

Fasel korostaa, että ensi talven turnaus on tärkeä tapahtuma koko lajille. 

− Jääkiekon suosion kasvattaminen Aasiassa on ollut yksi puheenjohtajakauteni tärkeimpiä yksittäisiä asioita. Menetämme hienon mahdollisuuden markkinoida lajiamme, jos emme lähetä olympiaturnaukseen lajimme parhaita pelaajia. 

NHL-pelaajat ovat olleet mukana olympiaturnauksessa vuodesta 1998 lähtien. 

Fasel on huolissaan nykyisestä tilanteesta mutta uskoo edelleen ratkaisuun, joka miellyttää molempia osapuolia. 

− Päätös pitää tehdä viimeistään huhtikuun lopussa. NHL-pelaajien mukanaolo olympialaisissa on ollut valtava etu lajille, ja turnaus on tarjonnut unohtumattomia hetkiä sekä faneille että pelaajille. Haluamme kaikki nähdä parhaat pelaajat jäällä jo ensi talvena. 

» Lähetä palautetta toimitukselle