Erik Karlsson vahvistamaan KooKoon hyökkäystä - tehohyökkääjä Strömwallille jatkoa

LIIGA / Uutinen
Strömwall iski viime kaudella 14 maalia Liigassa.
Kuva © Jussi Puuri www.instagram.com/hockeyjussi/
KooKoo saa tulevan kauden hyökkäykseensä ruotsalaisväriä kaksin kappalein, kun viime kaudella vahvasti esiintynyt Malte Strömwall jatkaa kouvolalaisryhmässä ja hänen lisäkseen uutena kasvona joukkueeseen liittyy Allsvenskanissa kiekkoillut Erik Karlsson.

Kesken päättyneen kauden KooKoohon siirtynyt Malte Strömwall on tehnyt yksivuotisen jatkon kouvolalaisjoukkueeseen. AHL:ssä ja ECHL:ssä ennen Kouvolaan siirtymistään kiekkoillut Strömwall tehtaili joukkueessa 37 ottelussa tehot 14+6. 23-vuotias laitahyökkääjä oli kouvolalaisryhmän toiseksi paras maalintekijä 16 osumaa iskeneen Michael Keräsen jälkeen.

− Malte on hyökkäyssuuntaan raikas ja ahnas pelaaja, kuten kaikki varmasti viime kaudella saivat huomata. Uskomme, että kokonainen kausi tutussa ympäristössä johtaa vieläkin kovempaan tulokseen, KooKoo urheilujohtaja Jarno Kultanen kommentoi.

− Minun oli hyvä olla Kouvolassa sekä kaukalossa että sen ulkopuolella. Halusin jatkaa, koska minusta tuntuu, että ensi kausi on isojen kehitysaskeleiden aikaa sekä minulle että joukkueelle, Strömwall totesi.

Kouvolalaisjoukkueen hyökkäys vahvistuu lisäksi päättyneen kauden Allsvenskanin Timråssa pelanneella Erik Karlssonilla. 23-vuotias hyökkääjä teki KooKoon kanssa yksivuotisen sopimuksen.

Karlsson iski viime kaudella Allsvenskanissa 52 ottelussa tehot 9+19. Timrå nousi kauden päätteeksi SHL:ään voittamalla Karlskronan ratkaisevassa karsintasarjassa. Joukkueen varakapteenina toiminut Karlsson iski 10 karsintaottelussa kahdeksan tehopistettä.

Carolina Hurricanesin kesällä 2012 varaama Karlsson on pelannut urallaan myös Pohjois-Amerikassa. AHL:ssä hänelle pelejä kertyi kaikkiaan 91, minkä lisäksi hän esiintyi kolmessa ECHL-ottelussa. Hän on ollut voittamassa myös MM-hopeaa sekä alle 18-vuotiaiden että alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa.

− Erik on nopea luistelija ja juonikas pelaaja hyökkäyspäässä, mutta myös tunnollinen kahden suunnan pelaaja, kuvaili Kultanen.

− Hän oli meille vaihtoehtona esillä jo vuosi sitten, mutta nyt saimme raiteet kohtaamaan. Erikillä on alla hyvä kausi suuressa roolissa ja hän on ollut tehokas etenkin ylivoimalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle