Entiset KalPa-pelaajat haluavat Kuopion takaisin liigakartalle

MESTIS / Uutinen
Kuopiossa kiekko-oppinsa saaneet ammattilaispelaajat Sami Kapanen, Kimmo Timonen ja Pasi Kuivalainen ovat hankkineet omistukseensa yhteensä noin 40 prosenttia kuopiolaisen KalPan toimintaa pyörittävän KalPa-Hockey Oy:n osakekannasta, kerrottiin KalPan tiedotustilaisuudessa tiistaina. Suunnatun osakeannin jälkeen KalPa-Hockeyn suurin omistaja on edelleen KalPan Jääkiekon tuki ry. Sen omistusosuus on hieman alle 50 prosenttia. Toiseksi suurin omistaja on Sami Kapanen 30 prosentin viipaleella. Kimmo Timosella on hallussaan noin kahdeksan ja Pasi Kuivalaisella kaksi prosenttia osakkeista. Loput osakkeet ovat Juniori-KalPan ja muutamien yksityishenkilöiden omistuksessa. Annin jälkeen KalPa-Hockeyn oma pääoma on 250000 euroa.

Sami Kapanen perusteli lehdistötilaisuudessa satsaustaan kasvattajaseuraansa: "Olen aina ihaillut kuopiolaista juniorityötä. Suurin motiivini on antaa nuorille pelaajille mahdollisuus aloittaa liigakiekkoilu Kuopiossa samalla tavalla, kun itse sain tehdä - Toivottavasti pystymme palauttamaan KalPan SM-liigaan kolmesta viiteen vuoden kuluessa ja tarjoamaan näin kiinnostavan vaihtoehdon myös liigasta tai kansainvälisiltä kentiltä saapuville paluumuuttajille". "Sekin on mahdollista, että oma ura päättyy joskus täällä", Kapanen jatkoi.

Kimmo Timonen oli samoilla linjoilla: "KalPa tarjosi minulle mahdollisuuden kasvaa juniorista ammattijääkiekkoilijaksi. On pitkään ollut haaveenani, että pääsisin osallistumaan jotenkin KalPan toimintaan. Ainoa asia, mitä tässä vaiheessa voin tehdä, on auttaa taloudellisesti"

Pasi Kuivalainen on kolmikosta se, joka viimeksi on pelannut KalPan edustusjoukkueessa, kaudella 96/97. "Kuopio ja KalPa ovat aina olleet lähellä sydäntäni. Avautunut mahdollisuus on hyvä keino tukea kasvattajaseuraani", Kuivalainen perusteli.

Ammattikiekkoilijoiden yhteisenä tavoitteena on luoda Kuopioon 3-5 vuodessa itäsuomalainen liigaseura, jolla on mahdollisuuksia menestyä. Uudet omistajat ja KalPan johto toteavat yhteen ääneen uskovansa, että nyt tehdyt omistusjärjestelyt avaavat osaltaan markkinoita ja toimivat alkusysäyksenä tiellä kohti liigakelpoisuutta.

» Lähetä palautetta toimitukselle