EHC: Puustisen hattutemppu toi Leijonille voiton

MAAJOUKKUE / Uutinen
Leijonat iskivät yhteen Latvian kanssa Riian illassa. Ajoittain näyttävästi peliä pyörittäneet suomalaiset ottivat lopulta ansaitun 5–0 (1–0, 2–0, 2–0) –voiton.

Suomalaisten suurin sankari oli kolme maalia iskenyt Juuso Puustinen. Leijonien maalia vartioinut Teemu Lassila venyi 26 kertaa kiekon eteen ja piti maalinsa koskemattomana.

Jäähyjen sävyttämä avauserä

Ottelun avauserässä ei suuria hienouksia nähty. Peli oli hidastempoista ja molemmille joukkueille sattui iso määrä virheitä. Erä oli rikkonainen ja jäähyjen sävyttämä. Joukkueiden pelatessa tasavajaalla onnistui Leijonamiehistö iskemään ottelun avausmaalin. Ässäpuolustaja Ville Uusitalo heitti siniviivalla poikittaissyötön Mikko Mäenpäälle, joka otti pari potkua eteenpäin ja lähetti tulisen rannelaukauksen kohti Latvian maalia. Tilanteessa hyvin maskia tehnyt Leo Komarov ohjasi Suomen 1–0-johtoon reilun 7 minuutin pelin jälkeen.

Suomen ylivoima jäi kuitenkin tuloksettomaksi. Peli pyöri ajoittain hyvin Latvian alueella, mutta laukausten laatu oli heikohko. Erätauolle mentiin Leijonien johtaessa yhdellä maalilla.

Juuso Puustinen saalisti hattutempun illan ottelussa.

Puustinen vs. Latvia – 3–0

Toisessa erässä Leijonien liike parantui aavistuksen verran. Neljän ja puolen minuutin kohdalla HPK:n hyökkääjä Juuso Puustiselle avautui loistava tekopaikka, kun latvialaispuolustaja hukkasi kiekon ja Puustinen spurttasi kohti maalia. Tarkka laukaus yläkulmaan ja näin Suomi siirtyi kahden maalin johtoon.

Kolme minuuttia myöhemmin Puustinen iski illan toisensa. Janne Pesonen alusti hyvän paikan maalin kulmalle ja Puustinen iski varmasti kiekon verkkoon. Puustinen täydensi hattutemppunsa ottelun kolmannen erän alussa.

Suomalaisten ilotulituksen täydensi Brynäsin puolustaja Juuso Hietanen. 5–0-voiton myötä Leijonat venyttivät EHC-turnauksen voittoputkensa kolmen ottelun mittaiseksi.

Suomi ja Latvia kohtaavat uudelleen Riiassa huomenna 8.4.