Ducks solmi pitkän jatkosopimuksen Keslerin kanssa

NHL / Uutinen
Ryan Kesler vaikuttaa ankkalammella vielä usean kauden ajan.
Kuva © Getty Images
Jenkkihyökkääjä Ryan Kesler jatkaa Ducksissa kuuden vuoden sopimuksella.

Vuosi sitten kesällä Vancouver Canucksista Anaheim Ducksiin kaupattu Ryan Kesler, 30, on nyt solminut pitkän jatkosopimuksen Ducksin kanssa. Keslerin uusi sopimus on kuusivuotinen ja on yhteisarvoltaan reippaat 41 miljoonaa dollaria. Uusi sopimus astuu voimaan ensi kauden jälkeen, sillä nykyistä sopimusta on yhä vuosi jäljellä.

Keslerin uuden sopimuksen vuosittainen arvo on 6,875 miljoonaa dollaria. Se tarkoittaa varsin mukavaa palkankorotusta Keslerille, sillä nykyinen sopimus tarjoaa viittä miljoonaa dollaria kaudessa. Keslerin uuden sopimuksen myötä Ducksilla on kiinni 23,75 miljoonaa dollaria kolmeen hyökkääjään seuraavan viiden kauden ajan, sillä Ryan Getzlaf ja Corey Perry ovat kumpikin yli kahdeksan miljoonan vuosipalkalla kalifornialaisjoukkueessa.

Kesler on ksän 2003 Canucksin ensimmäisen kierroksen varaus. Kymmenen Canucksissa vietetyn kauden jälkeen viime kausi oli Keslerin ensimmäinen Ducksissa. Kesler nakutti runkosarjassa 20 maalia ja 47 tehopistettä 81 ottelussa Ducksin paidassa sekä pudotuspeleissä 13 tehopistettä 16 otteluun.

Keskushyökkääjänä pelaava Kesler on koko NHL-urallaan pelannut 736 ottelua runkosarjassa ja on saanut niissä kasaan 440 tehopistettä. Toistaiseksi parhaalla kaudellaan, 2009–10, Kesler iski 75 tehopistettä Canucksin riveissä. Pudotuspelejä on miehen uralle kertynyt myös mukavasti, 73 kappaletta. Niissä tehopisteitä on tullut yhteensä 51 kappaletta.

Viimeiset seitsemän kautta joukkueensa varakapteenina toiminut Kesler on edustanut kotimaataan Yhdysvaltoja kaksissa viime olympialaisissa ja näin palkintokaapista löytyy kisojen 2010 hopeinen mitali. Keslerin uran kohokohtana on myös kauden 2010–11 NHL:n parhaan puolustavan hyökkääjän palkinto, Selke Trophy.

» Lähetä palautetta toimitukselle