Ducks nuiji Oilersin, Sabresille pisteet idän jumbokamppailussa

Jakob Silfverberg saalisti kolme syöttöpistettä
Kolme ottelua peräkkäin voittaneen Edmonton Oilersin putki katkesi, kun Anaheim Ducks vei pisteet kotikaukalossaan maalein 5-1. Buffalo Sabres nousi kahden maalin tappioasemasta voittoon Toronto Maple Leafsista.

NHL:n jumbojoukkue Buffalo Sabres nousi kahden pisteen päähän seuraavana sarjataulukossa majailevasta Arizona Coyotesista. Sabresin Zach Dalpe aloitti maalinteon ensimmäisessä erässä ohjaamalla Matt Ellisin laukauksen maaliin.

Veteraanipakki Eric Brewer tasoitti ottelun siniviivalämärillään vielä ottelun ensimmäisen erän loppupuolella. Maple Leafs tuli toiseen erään vahvasti, sillä James van Riemsdyk vei vierasjoukkueen 2-1 -johtoon vain 47 sekunnin pelin jälkeen. Nazem Kadri lisäsi Leafsin johtoa ajassa 13.24, mutta vaisun kauden pelannut Cody Hodgson aloitti Sabresin kirin vain puoli minuuttia myöhemmin. Maali oli Hodgsonille vasta kauden kuudes.

Matt Moulson tasoitti ottelun ylivoimalla kolmannen erän alussa. Sabresin vahva alku sai jatkoa, kun nuori venäläispuolustaja Nikita Zadorov syötti Matt Ellisin maalintekoon ajassa 3.14. Maple Leafs vei kolmannen erän laukaukset 11-5 ja haki tasoitusta lopussa ilman maalivahtia, mutta Sabres kesti ja pisteet jäivät Buffaloon.

Matt Ellis iski näyttävän voittomaalin

Oilersin voittoputki poikki, Penguinsin alavire jatkuu

Kolme ottelua peräkkäin voittanut Edmonton Oilers hävisi Anaheimissa Ducksille. Ducks iski avauserässä kahdesti Oilersin pahoista kiekonmenetyksistä. Maalintekijöinä erässä olivat Francois Beauchemin ja Nate Thompson.

Toisessa erässä Ducks lisäsi johtoaan jo neljään maaliin ennen kuin Oilersin Ryan Nugent-Hopkins rikkoi Ducks-vahti Frederik Andersenin nollan. Ducksin tehomiehet ottelussa olivat kolme syöttöpistettä kerännyt Jakob Silfverberg ja tehot 1+1 merkkauttaneet Beauchemin sekä Andrew Cogliano.

Silfverbergin neljäs syöttöpiste oli lähellä kolmannessa erässä hänen syötettyä Coglianon yksin läpi. Oilersin ruotsalaispuolustaja Oscar Klefbom löi tilanteessa kuitenkin Coglianon mailan poikki. Tilanteesta tuomitusta rangaistuslaukauksesta Cogliano iski maalin ja voittolukemat 5-1.

Pittsburgh Penguinsin ailahtelevat otteet saivat jatkoa joukkueen hävittyä kotonaan jo pudotuspelimahdollisuutensa menettäneelle Philadelphia Flyersille maalein 1-4. Sidney Crosby vahvisti kuitenkin paikkaansa pistepörssin kärjessä iskemällä Penguinsin ainokaisen. Maali oli Crosbylle uran 300. osuma.

Antti Niemen sijaan Sharks-maalilla torjunut Alex Stalock torjui 19 kertaa joukkueen kukistaessa Colorado Avalanchen kotonaan luvuin 5-1.

PITTSBURGH - PHILADELPHIA 1-4

BUFFALO - TORONTO 4-3

ANAHEIM - EDMONTON 5-1

SAN JOSE - COLORADO 5-1