Dennis Wideman lopettaa uransa, siirtyy juniorivalmentajaksi

NHL / Uutinen
Widemanin peliura on ohi.
Kuva © Getty Images
Yli 800 NHL-ottelua pelannut puolustaja Dennis Wideman lopettaa uransa. Viimeksi Calgary Flamesia edustanut Wideman siirtyy valmentajaksi Kitchener Rangersin joukkueeseen.

Kaudella 2005-06 NHL-uransa St. Louis Bluesissa aloittanut Dennis Wideman ehti pelata urallaan myös Boston Bruinsissa, Florida Panthersissa, Washington Capitalsissa ja Calgary Flamesissa. Yhteensä 12 kauden aikana Wideman pelasi 815 ottelua, joissa hän teki 99 maalia. Syöttöpisteitä Widemanille kirjattiin 288.

Widemanin paras kausi oli 2014-15, jolloin hän kirjautti 56 tehopistettä. Wideman ei saavuttanut urallaan merkittävää joukkuemenestystä, sillä hänen edustamansa joukkue ei koskaan selvinnyt pudotuspelien toista kierrosta pidemmälle. 

Wideman muistetaan myös kevään 2016 episodista, kun hän tönäisi linjatuomari Don Hendersonia mennessään vaihtoon kovan taklauksen jälkeen. Henderson ei ole pystynyt tuon tapauksen jälkeen tuomitsemaan otteluita.

Peliuransa lopetettuaan Wideman liittyy kotikaupunkinsa joukkueen, OHL:ssä pelaavan Kitchener Rangersin apuvalmentajaksi. 

» Lähetä palautetta toimitukselle