Chicago toiseen voittoon - Quick joutui vaihtoon

Rob Scuderin tilastot olivat pakkasella, mutta ehti mies sentään kerran lähettää Patrick Sharpin komeasti jäihin.
Los Angeles Kings ei kyennyt haastamaan vastustajaansa vieraissa. Chicago Blackhawks otti toisen peräkkäisen voiton kotonaan, nyt lukemin 4-2, ja johtaa sarjaa voitoin 2-0.

Los Angeles Kings on ollut vaikeuksissa vieraspeleissään. Pudotuspelien avauskierroksella se oli tappiolla voitoin 2-0 Bluesille St.Louisissa pelattujen kahden ensimmäisen ottelun jälkeen. Samoin kävi nyt Chicagoa vastaan. Chicago piti kotietunsa ja johtaa sarjaa 2-0.

Blackhawks sai otteluun haluamansa alun, kun Andrew Shaw vei kotijoukkueen 1-0-johtoon vain vajaan kahden minuutin pelin jälkeen. Kings ei pystynyt purkamaan kiekkoa omalta puolustusalueeltaan vaan siihen pääsi mailoineen käsiksi Brandon Saad, joka käänsi Viktor Stålbergille. Stålberg syötti Shaw'lle ja Shaw laittoi ranteet lukkoon ohittaen Jonathan Quickin.

Tappioasemastaan huolimatta Kings oli avauserässä Chicagoa hallitsevampi osapuoli, Se pystyi luomaan tilanteita vastustajan sortuessa kiekonmenetyksiin.

Brent Seabrook oli ottelun ensimmäinen mies jäähyaitiossa, mutta Chicagon alivoimapeli ei pettänyt. Se on ollut pudotuspelien tehokkainta yli 97 prosentillaan.

Mike Richardsin ollessa kokoonpanosta sivussa Jeff Carterin ketjukavereina luistelivat Tyler Toffoli ja Dustin Penner. Tämä ketju olikin Los Angelesin paras. Sekään ei onnistunut maalinteossa avauserässä, vaikka se kykeni luomaan painetta. Corey Crawfordin oikea-aikainen ulostulo maaliltaan esti Toffolia jatkamasta Carterin alueelle vippaamaa kiekkoa maaliin asti.

Hallinnastaan huolimatta Kings sai erän loppuun vielä lisää kylmää vettä niskaansa. Viimeisellä peliminuutilla Marian Hossa oli hyökkäyksessä yhdessä Jonathan Toewsin kanssa. Hossa vaihtoi viivan tuntumassa paikkaa puolustaja Seabrookin kanssa, joka pääsi täydessä vauhdissa nousemaan maalille. Seabrook lämäsi kiekon ohi Quickin. 2-0 Chicagolle.

Haukat karkasivat jo ennen ottelun puoltaväliä

Kings aloitti toisen erän ylivoimalla Bryan Bickellin kampattua Drew Doughtyn. Doughty otti tilanteessa osumaa ja näytti hieman loukkaantuvan, mutta jatkoi kuitenkin pelissä loppuun asti.

Dwight Kingin otettua vuorostaan jäähyn Chicago pääsi kokeilemaan ylivoimapeliään, joka on ollut tähän mennessä sen heikoin osa-alue. Tälle kertaa sen onnistui rankaista. Bryan Bickell jökötti tanakkana maskissa Patrick Sharpin laukoessa. Bickell sai survottua lihamuurista kimmonneen kiekon sisään.

Ennen kuin ottelu oli saavuttanut puolivälinsä Blackhawks oli jo karannut turvallisen tuntuiseen 4-0-johtoon. Jared Stoll puristi Patrick Kanen laitaa vasten, mutta siitä huolimatta Kanen onnistui työntää kiekko eteenpäin Sharpille. Sharp pääsi 2-1-hyökkäykseen yhdessä Michal Handzusin kanssa ja lopputuloksena oli Handzusin ampuma maali.

Quick otettiin tämän jälkeen vaihtoon ja Jonathan Bernier sai näyttää päivän kuntonsa, mikä osoittautuikin hyväksi. Tosin Chicago ei välttämättä enää ollut liikkeellä parhaalla terällään. Lähelle pääsi Sharp, kun Kane lähetti ketjukaverinsa läpiajoon, mutta Sharpin veto kilisi tolppaan.

Seabrookin menetettyä kiekon omalla puolustusalueellaan Penner pääsi ypöyksin Crawfordia vastaan. Crawford veti pitemmän korren. Toisin kävi kuitenkin noin puoli minuuttia myöhemmin, kun Carter pääsi latamaan Toffolin syötöstä 4-1-kavennuksen. Losangelesilaisten toivo eli vielä.

Kavennusosuma tuli liian myöhään

Kolmen maalin takaa-ajoasemasta kolmanteen erään lähtenyt Kings pääsi aloittamaan erän ylivoimalla, mutta se ei tuottanut vieläkään tulosta. Trevor Lewis ja Carter pääsivät yrittämään kiekon survomista sisään, mutta Crawford piti luukut kiinni. Crawfordin maalin eteen syntyi erän puolivälin tienoilla käsirysyä, kun Michal Rozsival kampattiin jälkipelissä. Nahisteluun osallistui myös Crawford itse puolustaessaan kapteeniaan Toewsia. Torikokouksen päätteeksi Los Angeles havaitsi olevansa ylivoimatilanteessa seuraavat kaksi minuuttia.

Chicagolaisista alivoimaa pelannut Handzus ehti yhden vaihtonsa aikana sekä blokkaamaan Vjatšeslav Voinovin vedon että karkaamaan hyökkäykseen. Maalia ei kuitenkaan syntynyt.

Vasta ajassa 18:58 minuutilla punalamppu jälleen syttyi. Toffoli nappasi ottelun toisen pisteensä, tällä kertaa maalin muodossa ohittaessaan Crawfordin maalin kulmalta lähietäisyydeltä tulleella laukauksella. Maali oli ylivoimamaali, joita on tähän mennessä Chicagoa vastaan tehty pudotuspeleissä vasta kaksi.

Ottelun lopputulokseksi jäi 4-2, ja sarja siirtyy Los Angelesiin Chicagon johtaessa voitoin 2-0.

CHICAGO-LOS ANGELES 4-2 (Chicago johtaa sarjaa 2-0)