Canadiens potkaisi päävalmentajan ulos - Claude Julien uusi luotsi

NHL / Uutinen
Viimeisistä 12 ottelustaan ainoastaan kaksi voittoa ottanut Montreal Canadiens on ilmoittanut antaneensa potkut päävalmentaja Michel Therrienille.

Suomen aikaa kello 19 alkaneessa Montreal Canadiensin tiedotustilaisuudessa toimitusjohtaja André Savard kertoi päättäneensä vaihtaa päävalmentajaa. Legendaarisen Canadiensin uusi päävalmentaja on Claude Julien.

NHL-maailmassa kokemattomalla Claude Julienilla on reilun kymmenen vuoden kokemus valmentamisesta muissa sarjoissa sekä maajoukkuetehtävissä. Hän on ollut useasti mm. Kanadan juniorimaajoukkueen valmennusryhmässä ja oli Kanadan päävalmentaja vuoden 2000 Nuorten kisoissa, joissa valmensi joukkueen pronssille. Lisäksi Julien johti joukkueensa Hull Olympiquesin Memorial Cup-mestaruuteen vuonna 1997.

Julien on tällä kaudella valmentanut AHL:ssa pelaavaa Hamilton Bulldogsia, joka on Canadiensin ja Edmonton Oilersin yhteinen farmijoukkue. Hän valmensi Bulldogsia vuodesta 2000 ja hänen aikanaan joukkueesta on tullut yksi liigan parhaista. Bulldogs on pelannut tällä kaudella 45 ottelua saldolla 33-6-3-3.

Julienilla oli voimassa oleva sopimus Oilersin organisaation kanssa. Tämän vuoksi Canadiens maksaa Oilersille korvaukseksi 5. kierroksen varausoikeuden ensi kesän Draftissa. Jos Julien luotsaa uuden joukkueensa pudotuspeleihin, Canadiens antaa Oilersille 4. kierroksen varauksensa.

Michel Therrien palkattiin Canadiensin valmentajaksi reilut kaksi vuotta sitten, kun Canadiensin johdossa tapahtui suuri muutoksia. Tuolloin sekä valmentaja ollut Alain Vigneault että toimitusjohtaja Rejéan Houle saivat lähtöpassit.

Therrien on kuudes NHL-valmentaja, joka on saanut potkut tällä kaudella.

» Lähetä palautetta toimitukselle