Brian Boylelle syöpädiagnoosi harjoitusleirin alla

NHL / Uutinen
Boyle on edustanut NHL-jäällä viimeksi Toronto Maple Leafsia.
Kuva © Getty Images
New Jersey Devilsin hyökkääjä Brian Boyle on sairastunut krooniseen myelooiseen leukemiaan.

Brian Boylen valmistautuminen uuteen NHL-kauteen sai epätoivotun vivahteen, kun New Jersey Devilsin kokeneella hyökkääjällä todettiin rutiiniverikokeissa krooninen myelooinen leukemia (KML). Tauti on sama, johon entinen NHL-pelaaja Jason Blake sairastui uransa loppupuolella.

− Tauti todettiin varhaisessa vaiheessa ja on pitkälti hoidettavissa, Boylea tutkinut lääkäri Michael Farber kommentoi.

Seura ei kertonut tarkempaa aikataulua Boylen mahdolliselle paluulle, mutta mies itse uskoo palaavansa jäille pikaisesti.

− En halua seurata otteluita sivusta. Tunnen vointini niin normaaliksi kuin mahdollista ja aion olla jäällä runkosarjan avauspelissämme, Boyle kertoi.

32-vuotias Boyle on Los Angeles Kingsin ensimmäisen kierroksen varaus kesältä 2003. Hän on edustanut NHL:ssä Kingsin lisäksi myös Tampa Bay Lightningia, New York Rangersia ja Toronto Maple Leafsia. Hän solmi kesällä New Jersey Devilsin kanssa kaksivuotisen sopimuksen.

KML on luuytimen kantasolujen syöpäsairaus. Taudille on tyypillistä, että tiettyjen veren valkosolujen tuotanto on lisääntynyt. Hoitamattomana tauti voi johtaa akuutin leukemiaan kaltaiseen, hengenvaaralliseen, tilaan. Lääkehoidolla tauti on kuitenkin useimmiten hyvin hallittavissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle