Audetten loppukausi ohi?

NHL / Uutinen
Montrealiin äskettäin Dallasista siirtyneen laiturin Donald Audetten loppukausi on vaarassa. Audette loukkasi kätensä pahasti lauantain ja sunnuntain välisenä yönä New York Rangersia vastaan pelatussa ottelussa.

Audette loukkasi kätensä yrittäessään estää Radek Dvorakin läpiajoyritystä. Dvorakin luistin viilsi auki Audetten ranteen ja 32-vuotias hyökkääjä kiidätettiin välittömästi sairaalaan, jossa Audetten käsi leikattiin. Audette pääsee sairaalasta kotiin maanantaina. Tarkkaa toipumisennustetta ei ole vielä annettu, mutta miehen loppukauden uskotaan olevan vaarassa.

Rangers-ottelussa Canadiens menetti toisenkin hyökkääjän. Jan Bulis joutui puolustaja Tomas Kloucekin polvitaklauksen kohteeksi, ja on sivussa toistaiseksi. Myös puolustaja Patrice Brisebois loukkasi nilkkansa lievästi.

Audetten vakava loukkaantuminen ei ole ainoa lajissaan Canadiensin lähihistoriassa. Joukkueen johtohahmoksi noussut Brian Savage loukkaantui vakavasti toissa kaudella puhtaassa taklaustilanteessa, ja oli halvaantua. Ikitaistelija Trent McCleary joutui jättämään jääkiekon kokonaan saatuaan vastustajan lujan lyöntilaukauksen suoraan kaulaansa. Laukaus murskasi McClearyn kurkunpään ja vain lääkintämiehien ripeä toiminta esti miehen menehtymisen jäälle. Tähän vielä kun lisätään Saku Koivun sairastuminen, alkaa puheet jonkin asteisesta kirouksesta pitää paikkaansa.

Canadiens kutsui keskushyökkääjä Mike Ribeiron ylös farmijoukkue Quebec Citadellesista. Ribeiro aloitti kautensa Canadiensissa, mutta nuori sentteri joutui siirtymään pian Quebeciin vähäisen peliajan takia. Citadellesissa Ribeiro on johtanut joukkueen ykkösketjua. Ribeiro oli yksi Canadiensin harjoitusleirin positiivisimpia yllättäjiä.

lähde: www.tsn.ca

» Lähetä palautetta toimitukselle