Athletic: John Tortorella sanasodassa Jack Johnsonin ja Penguins-johdon kanssa − "Rutherfordin on syytä pitää turpansa kiinni"

NHL / Uutinen
Tortorella tunnetaan temperamenttisena valmentajana.
Kuva © Getty Images
Puolustaja Jack Johnsonin ja Pittsburgh Penguins -GM Jim Rutherfordin kommentit pian siirron jälkeen saivat Columbus Blue Jackets -päävalmentaja John Tortorellan raivostumaan.

− On ilo päästä voittavaan joukkueeseen, kommentoi lehdistötilaisuudessa Columbus Blue Jacketsista Pittsburgh Penguinsiin vapaana agenttina siirtynyt puolustaja Jack Johnson.

Myös Penguins-GM Jim Rutherford esitti oman analyysinsä tuoreesta hankinnastaan.

− Mielestäni hän ei pelannut huonoa kautta. Tiedän, miksi hän ei mahtunut pelaavaan kokoonpanoon loppukaudesta, eikä se johtunut hänen pelaamisestaan.

Nämä lausunnot herättivät närkästystä Blue Jackets -johdossa.

The Athletic -lehden tietojen mukaan Blue Jackets -GM Jarmo Kekäläinen aikoo lähipäivinä kysyä Rutherfordilta selitystä. Päävalmentaja John Tortorella ei kuitenkaan malttanut odottaa, vaan tuuletti tunteitaan Athleticille.

− Koko Blue Jackets -organisaatio on tehnyt kaikkensa auttaakseen Jackia. On täyttä paskaa, että hän tällä tavalla näpäyttää meitä. Hänen pitäisi tietää paremmin.

− Kukaan ei toivo hänelle tai hänen perheelleen mitään pahaa, toivomme pelkkää hyvää. Ja miten vastustajan GM voi kyseenalaistaa meidän päätöksentekoamme. Hän taitaa olla joku pirun taikuri.

Tortorella painotti haastattelussa, että Johnsonilla on ollut ongelmia kaukalon ulkopuolella, ja Blue Jackets -organisaatio on häntä kaikin keinoin auttanut.

− Minua ärsyttää se, että hän ei uskalla vastata yhteydenottoihini. Jackin ongelmat ovat kaikkien tiedossa, ja me olemme yrittäneet auttaa häntä. Jackin pitäisi katsoa peiliin eikä mollata organisaatiota, joka on näin paljon häntä auttanut.

− Jos olisin Jackin entinen joukkuekaveri ensi kaudella ja pelaisin häntä vastaan, luoja sentään.

Johnson täsmensi lausuntoaan myöhemmin Athleticille.

− En tarkoittanut millään tavalla loukata Blue Jacketsia. Tarkoitin vain, että Penguins on voittanut kaksi Stanley Cupia kolmen viime vuoden aikana. Siellä on voittamisen kulttuuria. Olen viihtynyt Columbuksessa, tapasin vaimoni ja perustin perheeni siellä. Mielestäni heillä on voittamisen kulttuuria, mutta olen innoissani päästessäni osaksi Penguinsin voittamisen kulttuuria.

Tortorella sanoi, ettei ymmärtänyt Rutherfordin kommenttia Johnsonin peluutuksesta. Valmentaja sanoi valinneensa kokoonpanon sen perusteella, ketkä parhaiten auttavat joukkuetta voittoon.

− Olen puhunut asian Jackin kanssa, eivätkä tällaiset päätökset ole helppoja, mutta minun on ajateltava joukkueen parasta. Sitten toisen joukkueen GM kyseenalaistaa ratkaisuni. Rutherfordin olisi syytä pitää turpansa kiinni.

» Lähetä palautetta toimitukselle