Aravirralta kokenut A-maajoukkue Ruotsin turnaukseen

MAAJOUKKUE / Uutinen
Hannu Aravirta julkisti maanantaina 29.10. pidetyssä Suomen Jääkiekkoliiton tiedotustilaisuudessa maajoukkueen Sweden Hockey Gamesiin. Joukkue ei juurikaan sisältänyt yllätyksiä. Maajoukkue jatkaa Euro Hockey Tourin kärkipaikalta pelejään tutuin nimin.

Tilaisuuden aluksi Aravirta kehui vuolaasti tämän syksyn liigapelien tasoa. "Olen tänä syksynä viihtynyt todella hyvin liigapelien katsomoissa. Olen ollut erittäin tyytyväinen tuomarilinjaan sekä lisääntyneeseen kontaktipeliin", Aravirta kertoi selvästi tyytyväisenä näkemäänsä. Kovatasoiset liigapelit valmistavat valmentajan mielestä pelaajia erittäin hyvin maajoukkuekoitoksia varten.

Turnauksessa rankataan Euroopassa pelaavat olympiakisaehdokkaat. Joukkue onkin
hyvin kokenut ja rutinoitunut. Turnauksen jälkeen Aravirta tekee Pohjois-Amerikan
kiertueen, jonka jälkeen 13.12. julkistetaan lopullinen olympiamiehistö. "Tsekin turnaus oli meille todellinen täysosumastartti, ja nyt on edessä minun maajoukkuevalmentajaurani tärkein yksittäinen Euroopassa pelattava turnaus MM-kisoja lukuun ottamatta.
Tässä turnauksessa selkeästi rankataan pelaajia olympiakisoja silmällä pitäen, ja sen vuoksi olemme liikkeellä kokeneella joukkueella", kommentoi Eurotourin paalupaikalta Ruotsin turnaukseen lähtevän leijonajoukkueen päävalmentaja.

Olympiajoukkueen runko tulee luonnollisesti NHL:stä. Myös AHL:ssä pelaa paljon suomalaisia, mutta farmista olympiakoneeseen nouseminen on hankalaa, joskaan ei Aravirran mukaan mahdotonta. "Farmipelaajan täytyy olla poikkeuksellinen tapaus, mikäli sieltä haluaa nousta olympiaryhmään. Sieltä ei ole mahdotonta nousta, mutta heidän kannaltaan tilanne ei ole hyvä. Liigapelaajista me tiedämme tarkasti heidän kuntonsa ja tasonsa, joten tässä sitten punnitaan akselilla SM-liiga vs. farmisarjat", Aravirta kertoi näkemyksensä farmiin juuttuneiden suomalaisten mahdollisuuksista nousta kisakoneeseen.

Aravirran mukaan kaikki pelaajat eivät suinkaan taistele samoista pelipaikoista. Hyökkääjistä esimerkiksi Antti Törmänen ja Vesa Viitakoski taistelevat selkeän roolipelaajan paikoista. Joukkueessa on myös
muita paluumuuttajia kuten Ville Peltonen ja Antti Aalto. Sentterin paikalle ovat tarjolla mm. Raimo Helminen ja Janne Ojanen. Hyvän syksyn
pelannut HPK:n Tommi santala joutuu jättämään turnauksen väliin
lauantain TPS-ottelussa saamansa jalkavamman takia. Hänet korvaa HV-71:n
Kalle Sahlstedt. "Tässä joukkueessa esimerkiksi Antti Törmänen ja Vesa Viitakoski ovat kaksi sellaista pelaajaa, jotka tavoittelevat olympiakisoihin matkaavan joukkueen roolipelaajien paikkoja, ja heiltä odotetaan nyt näyttöjä", Ara painotti turnauksen tärkeyttä eräiden pelaajien kohdalla.

Puolustajista Petteri Nummelin kuuluu Aravirran kesällä nimeämään
olympiaehdokasryhmään. Hänen lisäkseen mahdollisesta pelipaikasta
kilpailee turnauksessa myös muita puolustajia. Olympiehdokkaiden lisäksi
ryhmässä on myös nuoria pelaajia kuten Arto Tukio, Mikko
Luoma, Pasi Petriläinen sekä maajoukkuedebyyttinsä tekevä Ari Vallin. Vallin oli varsin innoissaan maajoukkuekutsustaan, johon hän ei ainakaan omien sanojensa mukaan ollut osannut varautua. "En ollut miettinyt maajoukkuetta ollenkaan ennen kuin Summanen viime viikolla kertoi, että Aravirta oli soitellut ja kysellyt", Vallin kertoi

yllättyneen tyytyväisenä tunnelmiaan. "Minulla on ollut hyvä kausi Jokereissa ja olen saanut rutiinitasoni aivan uuteen malliin. Ennen saattoi hyvää peliä seurata huono peli, mutta nyt taso on pysynyt samana. Tason nousu on ollut ihan siitä kiinni, että päässä on joku lukko auennut. Usko omaan itseen on noussut ja siitä kuuluu suuri kiitos valmentajille, jotka ovat jaksaneet kannustaa", Vallin summasi hienosi mennyttä syksyään. "En ole vielä Aran kanssa jutellut roolistani muuta kuin, että kuulin pelaavani Koiviston Tompan parina, mikäli Koikka pystyy pelaamaan. En aio lähteä tyyliäni muuttamaan ja eiköhän maajoukkueessakin pakeilla ole lupa lähteä mukaan tukemaan hyökkäyksiä", Vallin mietti omaa paikkaansa joukkueessa.

Toisena maalivahtina on tuttu nimi Ari Sulander, joka on Aravirran mukaan jälleen pelannut hyvin Sveitsissä. Toinen maalivahti on TPS-vahti Fredrik
Norrena, jonka esitykset Tsekin turnauksessa loppukesällä tekivät
vaikutuksen valmennusjohtoon. Nyt Norrenaa testataan uudemman kerran.

Syksyn kohujoukkueesta, Pelicansista, ei maajoukkueryhmään pelaajia mahtunut. Aravirran mukaan ehdokkaita kylläkin riitti. "Pelicans on pelannut erinomaisen syksyn, oikeastaan jo viime keväästä asti, ja vieläpä täysin kotimaisin voimin. Alkuperäisessä neljänkymmenen pelaajan listassa oli viisi pelaaja Pelicansista, mutta he kaikki karsiutuivat lopullisesta ryhmästä. Joonas Jääskeläisellä oli nyt pahaan saumaan pieni loukkaantuminen, mutta mikäli hän jatkaa samaan malliin, niin varmasti on vahvasti ehdolla MM-kisoihin", Ara kommentoi lahtelaispelaajien kohtaloa.

Maajoukkue Sweden Hockey Gamesiin:

Maalivahdit:

30 Fredrik Norrena TPS

31 Ari Sulander Zürich

Puolustajat:

2 Ari Vallin Jokerit

3 Petteri Nummelin Lugano

4 Mikko Luoma Tappara

5 Janne Grönvall Tappara

6 Tom Koivisto Jokerit

7 Arto Tukio Ilves

33 Pasi Petriläinen TPS

36 Marko Tuulola HPK

Hyökkääjät:

8 Janne Ojanen Tappara

9 Jani Hassinen Tappara

14 Raimo Helminen Ilves

15 Antti Törmänen Jokerit

16 Ville Peltonen Jokerit

18 Eero Somervuori HPK

20 Antti Miettinen HPK

27 Juha Lind Södertälje

29 Mika Alatalo TPS

39 Vesa Viitakoski Ilves

41 Antti Aalto Jokerit

42 Kalle Sahlstedt HV 71

» Lähetä palautetta toimitukselle